Şeref Malkoç boşanmalara dikkat çekti

 AK Partili Av. Şeref Malkoç, hukukçu kimliği ile de konuştu, boşanma ve artan evlilik yaşı rakamlarına dikkat çekti Türkiye’de artan boşanma ve evlilik yaşı ile ilgili olarak Şeref Malkoç, konunun önemini, “Şuan Türkiye’nin kanaya yarası bu” sözleriyle ö

Şeref Malkoç boşanmalara dikkat çekti

 

AK Partili Av. Şeref Malkoç, hukukçu kimliği ile de konuştu, boşanma ve artan evlilik yaşı rakamlarına dikkat çekti
 
Türkiye’de artan boşanma ve evlilik yaşı ile ilgili olarak Şeref Malkoç, konunun önemini, “Şuan Türkiye’nin kanaya yarası bu” sözleriyle özetledi. Malkoç boşanma vakaları ile ilgili olarak rakamlar verdi, uyarılar yaptı, öneriler sundu. Malkoç: “Türkiye’de 2008 yılında 99 bin 973 çift boşanırken, 2011 yılında ise bu rakam 16.8’le artarak, 120 bin 117’ye çıktı. Bu verilere göre, son 4 yılda Türkiye’de boşanma oranının oldukça arttığını görüyoruz. Bu rakamın ben 150 bine doğru çıkacağından korkuyorum. Türkiye’nin şu anda kanayan yarası artan boşanma vakalarıdır. Ülkemizde o yüzden deyim yerindeyse ateş bacayı sarmış, hatta aşmıştır. Boşanma vakalarının her yıl artarak devam etmesi endişe vericidir.” dedi.
 
İslami değerlerden uzaklaşılıyor
 
Popüler kültürün Türkiye’de gençleri farklı platformlara çektiğini açıklayan Malkoç: “İslami değerler hafife alınıyor, aile sarsılıyor” açıklamasını yaptı. Türkiye’de yıllardır çekirdek aile, çekirdek aile diyerek büyüklerin olduğu bir aile sistemine darbe vurulduğunu belirten Malkoç: “Çekirdek aile söylemi Türkiye üzerinde oynanan en ciddi oyunlardan biriydi. Türkiye’de ailenin yeniden alınması gerekir. Toplumun temeli ailedir. Ben şunu öneriyorum, okullarda aile konulu dersler yaygınlaştırılmalı. Tv’lerde aile konulu diziler olmalı. Kadın ve Aile Bakanlığı yapılandırılmalı. Bizim ilk gündemimizde olan konu budur” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel