Şener Yavuz'dan Fotoğrafçılık açıklaması

 20 yıllık fotoğraf sanatçısı olan ve 52 ülkede fotoğraçılık üzerine bir çok fuara katılan, Almanya, İtalya ve Amerika gibi ülkelerde ödül sahibi olan Şener Yavuz, ''Fotoğrafçılık yok oluyor  mu?" diye herkes birbirine sorarken, madalyonun diğer tarafında

Şener Yavuz'dan Fotoğrafçılık açıklaması

 

20 yıllık fotoğraf sanatçısı olan ve 52 ülkede fotoğraçılık üzerine bir çok fuara katılan, Almanya, İtalya ve Amerika gibi ülkelerde ödül sahibi olan Şener Yavuz, ''Fotoğrafçılık yok oluyor  mu?" diye herkes birbirine sorarken, madalyonun diğer tarafında durumun çok farklı olduğunu belirtti. Ülkede her yıl yaklaşık 50 bin adet DSLR fotoğraf makinası satıldığını belirten Yavuz, "Fotoğraf paylaşım sitelerine, günlük 2 milyondan fazla fotoğraf yüklenmekte, fotoğrafçılığa yeni başlayan, eğitimli, genç arkadaşların sayısını her geçen gün artmaktadır. 
 
Bu örneklerden de anlayabileceğimiz gibi mesleğimiz yok olmuyor sadece kabuk değiştiriyor. Bu değişim sürecinde, bizlere düşen görev ise kendimizi geliştirmektir. İnternetten, sosyal medyadan ve fotoğrafçılık üzerine eğitim almaktan, bilgi paylaşmaktan kaçındığımız sürece asla kendimizi geliştiremeyiz" dedi.
 
Tüm sanatların birbirlerinden beslendiğini belirten Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü:
"Her fotoğraf bir sanat eseri olamayacağına göre, her fotoğrafçı da bir sanatçı değildir. Çektiğimiz fotoğraflar bir şekilde birilerinin evinde, iş yerinde yaşayacak, geleceğe taşınacaktır. Gelecekte, bizlerin çektikleri fotoğrafların doğru eleştiriler alabilmesi için, yenilikleri takipten ve kendimizi sürekli geliştirmekten asla vazgeçmemeliyiz. Yenilenmek ise , bir önce yaptığımız işin üzerine daha fazlasını koyabildiğimiz sürece ya da, bir önceki yaptığımızı tamamen altüst ettiğimiz sürece gerçekleşecektir. Bazen, herkes yaptığı işten pişmanlık duyar, vazgeçmek ister. Ancak yaşadığınız hayat ile mesleğiniz arasında güzel bir bağ kurar, tutku ile çalışırsanız hayatınız daha zevkli bir hal alacaktır." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel