Selzedelere Kızılay yardımı

 Samsun’da yaşanan sel felaketinin ardından “acil” kodu ile bölgeye ulaşan Türk Kızalayı, ihtiyaç sahiplerinin tespitini yaparak, ihtiyaç sahipleri için çadır, mutfak seti ve gıda malzemelerini teminini sağladı. Samsun’da 10 kişinin hayatını kaybettiği se

Selzedelere Kızılay yardımı

 

Samsun’da yaşanan sel felaketinin ardından “acil” kodu ile bölgeye ulaşan Türk Kızalayı, ihtiyaç sahiplerinin tespitini yaparak, ihtiyaç sahipleri için çadır, mutfak seti ve gıda malzemelerini teminini sağladı. 

Samsun’da 10 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin hemen ardından Düzce ve Trabzon Bölge Afet Yönetim Merkezleri’nden 2 yardım TIR’ı ile yeteri kadar malzeme ile bölgeye ulaşan Türk Kızılayı, gönüllü ve çalışanlardan oluşan 29 kişi ile görev yaptı. İhtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere; 375 battaniye, 117 mutfak seti, 70 çadır, 174 yatak, 125 uyku tulumu, 200 kumanya, 880 adet 0,5 litre su, 500 adet 5 litrelik su, 400 kek, bin çorba, 750 maden suyu ve ekmek ile afet bölgesinde konuşlandı.

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin başkanlığında oluşturulan ekipler TOKİ Kuzey Yıldızı Konutları ile Gaziosmanpaşa Mahallesi Yılanlıdere mevkisinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. İhtiyaç duyulan diğer malzemeler tedarik edilerek; 320 adet meyve suyu, 300 adet helva, 250 adet reçel, 696 adet 0,5 litrelik su, 265 adet ekmek, 300 adet kek, 300 adet peynir, 500 adet 5 litre su, 3 bin adet plastik çatal, bin adet köpük bardak, İlkadım Belediyesi’nin destekleriyle 2 bin 500 kişilik sıcak çorba dağıtımı yapıldı. Öğleden sonra ve akşam itibariyle afetten etkilenen vatandaşlara özellikle Gaziosmanpaşa Mahallesi Yılanlıdere mevkisinde ve TOKİ Konutları’nda İlkadım Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’ndan alınan 4 bin 500 adet ekmeğin dağıtımı yapıldı. Yine Türk Kızılayı ikram araçları iki ayrı bölgede kurularak toplam 2 bin 500 kişiye yardım faaliyetlerinde bulunuldu. Sel afetinden etkilenen 9 aile Duruşehir mevkiinde bulunan boş durumdaki TOKİ Kazım Karabekir konutlarındaki dairelere geçici olarak yerleştirildi. Ailelere 68 battaniye, 9 aile mutfak seti, 34 adet rulo yatak teslim edildi. TOKİ Konutları mevkiine konuşlandırılan ikram aracı 350 adet kumanya, 20 adet kutu kek, 100 kahve, 600 bardak çay, 300 adet hazır çorba, 2 kutu küp şeker dağıtımı yapıldı. Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki ikram aracından ise, 200 adet su, 200 adet Kızılay sodası, 200 adet kek ve bin 500 kişilik Türk Kızılayı Canik Şubesi’nin ve İlkadım Belediyesi’nin sağladığı destek aracılığıyla çorba, ekmek ve su dağıtımı yapıldı.

Bölgede hazır bulunun Türk Kızılayı, selden zarar gören ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim diğer malzemeler konusunda yardımlarını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel