Sel evleri ve iş yerlerini bastı

Dün akşamdan itibaren aralıklarla yağan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Öğlen saatlerinde şiddetini artıran yağmur nedeniyle Çobanlı Deresi taştı. Dereden taşan sel suları ev ve iş yerlerini basarken, bazı araçlar da sular altında kaldı. Samsun Bü

Sel evleri ve iş  yerlerini bastı

Dün akşamdan itibaren aralıklarla yağan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Öğlen saatlerinde şiddetini artıran yağmur nedeniyle Çobanlı Deresi taştı. Dereden taşan sel suları ev ve iş yerlerini basarken, bazı araçlar da sular altında kaldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Atakum Belediyesi ekipleri sel sularından zarar gören yerlerde çalışmalar yaparken, bazı vatandaşlar da ev ve iş yerlerini kendi imkanları ile temizledi.


Atakum ilçesi Barış Bulvarı üzerindeki dükkanlar ve evlerin bodrum katları sular altında kaldı. Azerbaycan Caddesi’ndeki Ömür Apartmanı’nda oturan vatandaşlar ise evlerinin girişini su bastığı için binada mahsur kaldı. Mimarsinan Mahallesi 165. Sokak üzerindeki Aydın Apartmanı’nın bodrum katını da su bastı. Evdeki eşyalar büyük zarar gördü. Son bir yıl içinde aynı evin 3. kez sele maruz kaldığı belirtildi. 


Selden toplu ulaşım da olumsuz etkilendi. Raylı sistemde trenler Türkiş İstasyonu’na kadar gelebildi. Yolcular buradan otobüslerle üniversite istikametine götürüldü. Vatandaşlar, Çobanlı Deresi’nden taşan sel suları içinden bir kaplumbağa kurtardı.

sel1_.jpg

BURMA: “YİNE BİRAZ FAZLA YAĞMUR YAĞDI, ORTALIK SEL OLDU”


Geçen yıl Atakum’da yaşanan son sel felaketinden sonra Büyükşehir Belediyesi’ne bir rapor hazırladığını, yüzeysel sular ve alt yapı için bu doğrultuda çalışmalar yapılmasını istediğini belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, “Her yağmur yağdığında yüreğimiz ağzımıza gelmek zorunda değil. Yine biraz fazla yağmur yağdı, ortalık sel oldu” dedi.


Bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması için gereken bütün tedbir ve önlemlerin alınabilmesi için sel mağduriyetini yakından yaşayan personeli de görüşlerini alarak bir rapor hazırladığını ve bunu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ilettiğini ifade eden Burma, “Hazırlayıp sunduğum rapor, ilçemizdeki yüzeysel suların akış yönlerinden tutun da, yağmur nedeni ile zarar görmenize neden olan derelerin geçtiği yollara büyük çökelti havuzları kurulmasına kadar birçok önleyici tedbiri de kapsıyordu. Yapılacak havuzlar, suların getirdiği toprak, liğ, çakıl, ağaç dalları, otlar gibi pek çok şeyin burada toplanmasına ve suyun akış yolunun tıkanmamasına neden olacaktır” diye konuştu. 
Geçen gün biraz fazla yağmur yağdığında yine aynı manzaraların yaşandığını, bu kez Çobanlı Deresi’nin taştığını, Cağaloğlu Bulvarı’na inen suların burada yer altına girdiğini, ancak Atatürk Bulvarı civarından tekrar yüzeye çıktığını belirten Başkan Burma, “Bu gösteriyor ki bu konuda acilen yol almamız ve kalıcı tedbirler uygulamamız lazımdır. Gerekirse, konu ile ilgili bütün kurumlar bir araya gelerek ortak bir çözüm üretmeli ve halkı bu mağduriyetten kurtarmalıyız” şeklinde konuştu. 

sel2_.jpg


Burma, “Ben yıkıcı değil yapıcı siyasetten yanayım. Birilerini suçlayarak bir yere varılamayacağına inanıyorum. Ortada bir sorun varsa bu ancak işbirliği ile ortak bir karar doğrultusunda proje üretilerek çözülebilir. Ben de bu doğrultuda bir rapor hazırlamıştım. Bunu geliştirebilir, yüzeysel suları kontrol altına alabiliriz” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel