Sel etkisini sürdürüyor : 1 ölü

Samsun'un Ayvacık ilçesinde meydana gelen sel felaketinde ilçeye bağlı Çamalan köyünde oturduğu evin yıkılması sonucu göçük altında kalan Mesut Zengin isimli vatandaş hayatını kaybetti. Samsun'un Ayvacık ilçesinde dün öğleden sonra başlayan şiddetli yağmu

Sel etkisini sürdürüyor : 1 ölü

Samsun'un Ayvacık ilçesinde meydana gelen sel felaketinde ilçeye bağlı Çamalan köyünde oturduğu evin yıkılması sonucu göçük altında kalan Mesut Zengin isimli vatandaş hayatını kaybetti. 


Samsun'un Ayvacık ilçesinde dün öğleden sonra başlayan şiddetli yağmur hayatı felç etti. Yağış ilçe merkezinde hafif maddi hasarlara yol açarken Çamalan, Yeşilpınar ve Kabaklık köyleri başta olmak üzere birçok köyde ağır hasara yol açtı, köy yollarında heyelanlar meydana geldi. Çamalan köyünün içinden geçen Değirmendere taşarken, Yeşilırmak'a bağlantısını sağlayan Dağiçi Tüneli kısmen kapandı. Baskın tehlikesine karşı dere yatağında bulunan evler boşaltıldı.

sel1.jpg


Yeşilpınar köyünde mahsur kalan Burhan Bilgili ve ailesinin kurtarılması için Sahil Güvenlik'e ait kurtarma ekipleri helikopter ile bölgeye intikal etti, ancak arazi şartları nedeniyle helikopter alçalamadı ve selzedeler kurtarılamadı. Mahsur kalan 4 kişinin kurtarılması için AFAD sualtı kurtarma ekiplerinden destek istendi. Yolların kapalı olması kurtarma çalışmalarını olumsuz yönde etkilerken, AFAD ve Off-Road ekipleri mahsur kalan ailesi kurtardı.


Çamalan köyünde oturdukları evin yıkılması sonucu göçük altında kalan Mesut Zengin vatandaşlar tarafından göçük altından çıkarılarak yarı yola kadar ulaşabilen ambulans ile Ayvacık Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı. Mesut Zengin, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Aynı evde göçük altından çıkarılan Ramazan Zengin ayakta tedavi edilirken, Mesut Zengin'in eşi Nafiye Zengin yapılan ilk müdahalenin ardından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Bir açıklama yapan Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl, "Elimizdeki bütün imkanlar seferber edilmiş durumda. Valiliğimizle gün içerisinde sağladığımız koordinasyon ve bilgi alışverişi doğrultusunda köy muhtarlarımıza meteorolojik risk uyarıları yaptık. Alınan tedbirler daha büyük bir felaketin önüne geçti. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.


Öte yandan Suat Uğurlu Barajı’nın altında bulunan sulama barajının taşacağı söylentisi nedeni ile Çarşamba ilçesinde de vatandaşlar arasında panik yaşandı. TOKİ konutlarının zemin katlarının boşaltılmasının söylendiği haberinin hızla yayılmasının ardından vatandaşlar tarafından binaların tamamına yakını boşaltıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler