Şehit aileleri ve Gaziler yemekte buluştu

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit aileleri, gazilere ve yakınlarına yemek verdi. Akçaabat’ta bir restourantta gerçekleştirilen yemek programına Vali Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık’ın yanı sıra Garn

Şehit aileleri ve Gaziler yemekte buluştu

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit aileleri, gazilere ve yakınlarına yemek verdi. Akçaabat’ta bir restourantta gerçekleştirilen yemek programına Vali Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Albay İlhami Ulu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Akçaabat Kaymakam Vekili Özkan Demir, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk ile şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.                

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Vali Kızılcık, “Çanakkale savaşları sadece bir bölgenin değil, ülkemizin, cennet vatanımızın dört bir köşesinden gelerek din, dil, ırk ayrımı gözetmeksiniz, özgürlük ülküsü, can ve mal güvenliğinin ilelebet bir vatan içerisinde, vatan sathında sağlanabileceği inancının sonucu olarak yedi düvele karşı verilen mücadelenin sonucunda ortaya konulan iradenin de sonucudur” dedi.
               
Kızılcık, “1071’den bu yana bizler yüce Türk milleti olarak bu yurdu vatan edindik. Bu toprakların asıl sahibi olarak aynı zamanda bu vatanın ilelebet Türk yurdu olarak kalması için canımızı, malımızı ortaya koyduk ve buna karşı duranlarla da dün olduğu gibi bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla mücadele edeceğiz. O büyük kahramanların, o büyük cefayı çeken toplumun varisleri olarak aynı inanç, aynı ülkü, aynı duygu ve düşüncelerle buraların ilelebet Türk yurdu olarak kalması için mücadele etmeye devam edeceğiz.
 
Bu anlayışın devamlılığı olarak şehitlerimiz canlarını ortaya koydular ve buraların ilelebet Türk yurdu olarak kalacağını gösterdiler. Türkiye cumhuriyeti devleti olarak bizler onlara ne kadar minnettar olduğumuzu gösterebilmek, onların hatıralarını asla yere düşürmemek ve emanetlerini hassasiyetle koruyabilmek için çaba sarfediyoruz.
 
Her fırsatta sizlerle bir arada olmayı ve sizin hassasiyetlerinize hassasiyetle yaklaşmaya çalışıyoruz. Şehitlerimiz bu vatan için nasıl kararlılıkla canlarını vermişse bu gün ülkemizi idare edenler de aynı kararlıkla, aynı azim ve inançla hareket etmektedirler. Bundan hiç kimsenin bir an bile olsa şüpheye düşmesine mahal yoktur. Bu ülkenin milletin öz değerleriyle yönetilmesi için kararlıyız. Buna inanın ve inanmaya devam edin” diye konuştu.
               
Sizlerin Emrinde Olmak Bizim İçin Şereftir
               
Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da, “Evlatlarınız bu vatan için seve seve gözünü kırpmadan canını vermiştir. Onların emaneti sizler bizim başımızın tacısınız. Sizlerin emrinde olmak bizim için şereftir. Ömrümüz boyunca sizlere hizmet etmekten gurur duyacağız. Sizlerle beraber omuz omuza kol kola vatanımızın birliği ve beraberliği için mücadelemizi sürdüreceğiz. Tarihten beri insanlık için, hürriyet için, barış ve kardeşliği temin etmek için can verip toprağa düşenleri rahmetle anıyor, ruhları şad olsun diliyorum” dedi.
               
Yemekte şehitler ve ebediyete intikal eden gazilerimiz için Kur’an-ı Kerim okutularak dua edildi. Vali Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, programa katılan şehit ailelerinin ve gazilerin masalarını tek tek gezerek onlarla yakından ilgilendiler.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler