Şehit aileleri Trabzon'da hatırlandı

Trabzon Valiliği tarafından Çanakkale Zaferi'nin 96. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlenen yemekte Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan şehit aileleri ile bir araya geldi. Yemeğe Jandarma Alay Komutanı Dursun Ertuğrul, Belediye Başk

Şehit aileleri Trabzon'da hatırlandı

Trabzon Valiliği tarafından Çanakkale Zaferi'nin 96. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlenen yemekte Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan şehit aileleri ile bir araya geldi.

Yemeğe Jandarma Alay Komutanı Dursun Ertuğrul, Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, şehit aileleri derneği temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve şehit aileleri katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Vali Vekili Mercan, şehit ailelerinin toplumun en onurlu insanları olduğunu belirterek, "Bizler bugün bu topraklarda yaşayabiliyorsak, bunu ülkemizin her toprağını kanları ile sulayan şehitlerimize borçluyuz. Şehit yakınlarımız bizlere onlardan önemli bir mirastır. Onların problemleri ve sorunları ile ilgilenmek bizim için en önemli görevlerden bir tanesidir. Şehit ailelerimiz ve şehit yakınlarımız bu toplumun en onurlu insanlarıdır" dedi.

Şehit ailelerine olan borcun asla ödenemeyeceğini ifade eden Mercan, "Şehit ailelerimiz devletten en çok hizmeti almayı hak eden insanlarımızdır. Bizlerde sizlere karşı elimizden geldiği kadar görevimizi yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Hiçbir zaman sizlere olan borcumuzu ödeyecek bir durumda olamayız. Sizlerden şükran duyuyoruz. Bizlere bu vatanı armağan eden ve bizleri bugüne ulaştıran tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Şanlı tarihimizi çocuklarımıza iyi öğretebilirsek bizde geleceğe iyi bakabiliriz" diye konuştu.

Vali Vekili Aziz Mercan, tek tek masaları gezerek şehit ailelerinin sıkıntılarını dinledi, çocuklara oyuncak dağıttı.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler