Şehidimizin son sözleri

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan diğer askerler gibi Piyade Komando Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun da Trabzon’daki evine ateş düştü.Şehit onbaşı 21 yaşındaki Ali Yasin Erosmanoğlu’nun Kurtuluş Mahallesi’ndeki e

Şehidimizin son sözleri

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan diğer askerler gibi Piyade Komando Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun da Trabzon’daki evine ateş düştü.

Şehit onbaşı 21 yaşındaki Ali Yasin Erosmanoğlu’nun Kurtuluş Mahallesi’ndeki evine giden İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, ailesine acı haberi verdi ve başsağlığı diledi. 5 kardeşin en küçüğü olan ve tezkeresine 5 ay kaldığı öğrenilen Ali Yasin’in annesi Nurten ve babası Ali Sait Erosmanoğlu gözyaşlarına boğuldu.

Ailenin yakınları evin bulunduğu sokağa akın ederken, sokağın çeşitli yerlerine ve eve Türk bayrağı asıldı.

EN SON ANNESİYLE KONUŞMUŞ

Yenimahallespor’da amatör olarak futbol oynadığı öğrenilen şehit onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun ayrıca müzikle de uğraştığı ve ’Ölü Kral’ lakabıyla rap müzik yaptığı belirtildi. En son 3 gün önce evini telefonla arayan ve ailesiyle konuşan Ali Yasin’e annesinin, "Kendine dikkat et oğlum" dediği öğrenildi.

KAFESTEKİ KUŞU ÖNÜNDE AĞIT

Şehit askerin uzun yıllardır baktığı saka kuşu da kafesiyle birlikte evin önüne çıkarıldı. Ali Yasin’in annesi ve halaları, saka kuşunun kafesinin yanında ağıtlar yaktı.

BABA: GEREKİRSE BEN DE GİDERİM

Şehit babası Ali Sait Erosmanoğlu, oğlu Ali Yasin’le en son konuşmalarını anlatırken şunları söyledi:

"En son konuştuğumuzda ‘Ellerim titriyor, sinirsel bir durumum var. Hastaneye gitmem lazım ama gidemiyorum. Stresten böyle oldum’ dedi. Düşmanlarımız içimizde, Meclis’te. Buna Başbakanımız bir çözüm bulsun. Benim bir oğlum gider, arkasından diğeri gider, gerekirse ben de giderim."

Şehidin ağabeyi Cemal Erosmanoğlu ise "3 gün önce aradığında, ‘Bu belki son görüşmemizdir. Ölmez de sağ kalırsak belki yine görüşürüz’ demişti. Yıllardır buna bir çözüm bulamadılar" dedi. Şehit Ali Yasin Erosmanoğlu’nun akrabaları da, "Dağdan kedi gelse görülür. Neden önlem alınmıyor? Çocuklarımız şehit oluyor" diyerek tepkilerini dile getirdi.

 

SON MESAJI

Ali Yasin Erosmanoğlu’nun sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta paylaştığı bir fotoğraf da görenleri duygulandırdı. Fotoğrafta, Türk bayrağı ve dağda nöbet bekleyen asker figürlerinin altındaki yazıdaki, "Bekliyorum anne, elim tetikte, bekliyorum anne memleketi ve seni" ifadesi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler