Şebinkarahisar'da terör var...

Cizre ve Yüksekova'nın, güvenlik gerekçesiyle il yapılacağının yer aldığını kaydeden Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı "Son yıllarda Şebinkarahisar ilçesinde de terör örgütünün eylemleri yaşanıyor. Bu hakkın bize de verilmesini istiyoruz." ded

Şebinkarahisar'da terör var...

Cizre ve Yüksekova'nın, güvenlik gerekçesiyle il yapılacağının yer aldığını kaydeden Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı "Son yıllarda Şebinkarahisar ilçesinde de terör örgütünün eylemleri yaşanıyor. Bu hakkın bize de verilmesini istiyoruz." dedi.

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, yaptığı açıklamada, basında Şırnak'ın Cizre ve Hakkâri'nin Yüksekova ilçelerinin il olacağı yönünde haberlerin yer aldığını hatırlattı.

 

Haberlerde, Cizre ve Yüksekova'nın, güvenlik gerekçesiyle il yapılacağının yer aldığını kaydeden Yılancı, "Son yıllarda Şebinkarahisar ilçesinde de terör örgütünün eylemleri yaşanıyor. Güvenlik gerekçesiyle bu iki ilçe il olacaksa, bu hakkın bize de verilmesini istiyoruz." dedi.

 

Şebinkarahisar ilçesinin 1933 yılına kadar il olduğunu, ancak bu tarihte Giresun'a bağlı bir ilçeye dönüştürüldüğünü anımsatan Yılancı, "77 yıldır Şebinkarahisar halkı vilayet hakkının geri verilmesini bekliyor. Bizim gibi mağdur olan birçok ilçe, ilerleyen yıllarda bu haklarını geri alırken, maalesef Şebinkarahisar halkına hakları verilmedi. Basında Şırnak'ın Cizre ve Hakkâri'nin Yüksekova ilçelerinin terör olaylarının artması sonucu güvenlik gerekçesiyle il olacakları haberleri yer almakta. Eğer güvenlik gerekçesi sadece il olmaya yetiyorsa, Şebinkarahisar'da da terör eylemleri yaşanmakta. Terör örgütü eylemler gerçekleştirmektedir. Öyleyse bu hak bize de verilmeli. Kaldı ki, Şebinkarahisar'ın, coğrafi konumu, Giresun'a olan uzaklığı, sosyal ve ekonomik açıdan yaşadığı mağduriyetleri de katarsak, ilçemiz il olma hakkını daha fazla hak etmektedir." diye konuştu.

 

Yılancı, gelecek günlerde Şebinkarahisar'da bulunan sivil toplum örgütleri ile toplantı yaparak, il olma haklarını elde etmek için yapacakları çalışmaları ve politikaları belirleyeceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel