Savaşın çocukları Giresun'a geldi

  Giresun Gezgin Fotoğrafçılar Derneği’nin davetlisi olarak Gürcistan Tiflis’ten Giresun’a gelen Abhazya Savaşı’ndan kaçan ve UNESCO’nun koruması altındaki “Sığınmacı Çocuklar” Giresun Üniversitesi’nin konuğu oldu.Giresun Üniversitesi’nin Güre Yerleşkesi’

Savaşın çocukları Giresun'a geldi

 

 

Giresun Gezgin Fotoğrafçılar Derneği’nin davetlisi olarak Gürcistan Tiflis’ten Giresun’a gelen Abhazya Savaşı’ndan kaçan ve UNESCO’nun koruması altındaki “Sığınmacı Çocuklar” Giresun Üniversitesi’nin konuğu oldu.

Giresun Üniversitesi’nin Güre Yerleşkesi’nde ağırladığı 26 kişilik Sığınmacı Gürcü çocuklarına burada yemek ikramında bulunularak müzik dinletisi sunuldu.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Aygün Attar, Gürcü çocuklarının Giresun’dan döndüklerinde sevgi, hoşgörü ve şefkati anlatmalarını umut ettiğini ifade etti.

Rektör Attar, “Devlet olarak uygulamış olduğumuz politika “Yurtta sulh, cihanda suluh” olması sebebiyle sevgi ve saygı çerçevesinde faaliyetler yürütülürken, savaş ve çatışmalar gibi travmalar kabul edilemez. Giresun doğasının sesine verildiğinde ahenkle barışı ve sevgiyi vurguladığını duyabiliriz.Bu sese kulak verenlerin organizasyonunda Giresun'a gelen ve bizlerinde ağırlamaktan onur duyduğumuz savaşın çocukları,minik yürekler döndüklerinde Giresun’un tanımını sevgi,hoşgörü olarak yapacaklardır” dedi.

 

giresun1.jpg

 

Gürcistan Sığınmacılar Derneği üyesi Prof. Saleme Kampanadze ise, duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sığınmacı Gürcü çocuklar, daha sonra Gürcü ve Türk müzikleri eşliğinde eğlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel