Sarı " Demiryolu önemli"

 Trabzon-Erzincan Demiryolu Platformu Yürütme Kurulu toplantısı bugün Cephanelik Restorantta gerçekleştirildi.Toplantıya Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Sarı, üyeler, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Necip Sevinç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.

Sarı " Demiryolu önemli"

 Trabzon-Erzincan Demiryolu Platformu Yürütme Kurulu toplantısı bugün Cephanelik Restorantta gerçekleştirildi.

Toplantıya Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Sarı, üyeler, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Necip Sevinç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu,KTÜ Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazil Çelik, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semih Peker, Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Rıdvan Yanık, Orman Mühendisleri Odası Başkanı Devlet Toksoy,ve Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş katıldılar.

Platforma adına Yürütme Kurulu üyesi Şaban Bülbül Trabzon-Ezincan demiryolu konusunda gelinen aşama hakkında bilgi verdi.

Bülbül, konuya ilişkin Prof. Dr. Fazıl Çelik ve ekibi tarafından yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde Başbakan Erdoğan’ın Haziran ayında Trabzon’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında projenin Belediye başkanı Gümrükçüoğlu ile birlikte kendisine takdim edildiğini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyareti sırasında da aynı dosyanın Trabzon Limanı’nda Platform Yürütme Kurulu üyesi Muzaffer Ermiş tarafından kendisine bir sunum yapıldığını hatırlattı.

Bülbül şunları söyledi:
“Görüldüğü gibi Trabzon-Erzincan demiryolu hayalimiz iki koldan gerçekleşmek üzeredir. Burada en önemli katkı çift yönlü iradenin kararlılıkla ortaya konmuş olmasıdır.Bu güzergahlar tarihi İpek Yolu’nun hızlı demiryolu ile gerçekleştirilmesini ihtiva etmektedir. Bu yolla Uzak Doğu Avrupa’ya bağlanmış olacaktır. Bizim için önemli olan bu güzergah üzerinde Trabzon-Erzincan demiryolunun öncelikli hatlar arasında yer almış olmasıdır. Bundan sonrası için; Trabzon-Erzincan demiryolu projesinde yapım aşamasına gelinebilmesi için iki taraflı kararlılığın aynen devam etmesi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir şekilde güzergah tartışmalarına girilmemelidir. Tüm siyasi iradelere bu projenin Trabzon için olmazsa olmaz olduğu vurgulanmalı ve her kesimin ileriye dönük programlarına demiryolu projesini koyması sağlanmalıdır. Trabzon-Erzincan demiryolu projesinin gerçekleşmesine karşı oluşabilecek tüm öne çıkışlara karşı da kamuoyu refleksi oluşturulmalıdır.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel