Saral'dan Of'ta güzergah önerisi

Of Belediye Başkanı Oktay Saral, Trabzon'u Güney’e bağlayacak olan demiryolu güzergahında Of-Erbaş güzergahının en ekonomik tercih olduğunu savundu.  Saral, yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Fazıl Çelik tarafından hazırlanan raporda Tirebolu(Giresun)-Erzincan

Saral'dan Of'ta güzergah önerisi

Of Belediye Başkanı Oktay Saral, Trabzon'u Güney’e bağlayacak olan demiryolu güzergahında Of-Erbaş güzergahının en ekonomik tercih olduğunu savundu.

 

Saral, yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Fazıl Çelik tarafından hazırlanan raporda Tirebolu(Giresun)-Erzincan, Yeşilyalı(Arsin)-Erzincan, Çamburnu(Sürmene)-Erbaş(Erzincan) ve Of (Trabzon)-Erbaş(Erzincan) olmak üzere dört farklı güzergah üzerinde çalışıldığını belirtti.

 

Projelerin ayrıntılı bir şekilde ele alındığında Of-Erbaş güzergahının her yönüyle öne çıktığını ifade eden Saral, 'Minimum kurp yarıçapı, maksimum hız, denize uzaklık, Trabzon Limanına uzaklık, tünel uzunlukları, tünel oranı, düz arazi, denize maliyet ve Trabzon Limanına maliyet bakımında tüm kategorilerde Of-Erbaş güzergahı en iyi güzergahtır. Toplam maliyette Of-Erbaş güzergahının 1.1 milyar dolar daha ucuza mal olacağı görülmektedir' dedi.

 

Hazırlanan projede Tirebolu-Erzincan güzergahının maksimum hızının saatte 160 kilometre olduğunu anlatan Saral, Of-Erbaş güzergahında maksimum hızın 270 kilometreye ulaştığı bildirdi.

 

Projenin fizibilite çalışmaları esnasında çalışmalara hiç müdahale etmediklerini vurgulayan saral, şunları kaydetti: “Biz istedik ki bilim adamlarımız, bu işin içinde olan bilirkişilerimiz, hocalarımız bu işin fizibilitesini çıkartsınlar. En uygun güzergah neresiyse ortaya çıksın. Memleketimizin tek kuruşunu bile sokağa atmaya kimsenin hakkı yok. Hazırlanan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan alternatiflere baktığımızda Of-Çaykara-Bayburt-Erbaş güzergahı tüm avantajlarının yanında toplamda 1.1 milyar dolar daha ucuza mal olacak. Bu güzergah, devletimizin kaynaklarını tasarruflu kullanmak için en uygun güzergah olacaktır”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel