Samsunlu şehit başsavcı mezarı başında anıldı

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir yıl önce PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan 34 yaşındaki Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, Samsun'un İlkadım İlçesi'nde mezarı başında anıldı. İki çocuk babası şehit başsavcının İlkadım'da adının verildiğ

Samsunlu şehit başsavcı mezarı başında anıldı

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir yıl önce PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan 34 yaşındaki Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, Samsun'un İlkadım İlçesi'nde mezarı başında anıldı. İki çocuk babası şehit başsavcının İlkadım'da adının verildiği park da bugün açıldı.

PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu 20 Eylül 2012'de şehit olan Tunceli'nin Ovacık İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un ismi Samsun'un İlkadım İlçe Belediyesi tarafından Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan bir çocuk parkına verildi. Parkın açılışına Vali Hüseyin Aksoy, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İlkadım Belediye Başkanı MHP'li Necattin Demirtaş, şehit başsavcının eşi Cihan Uzun (33) çocukları Emir Kaan (6) Hakan Taner (2) ile babası Hamit Uzun (57), hakim ve savcılar ile vatandaşlarla öğrenciler katıldı.

"ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRDİK"

Törende bir konuşma yapan şehit başsavcınını hemşire eşi Cihan Uzun, "Eşimin şehit olmasının üzerinden bir yıl geçti. Bu güne kadar çok zor günler geçirdik. Ama beraber geçirdik. Bu zamana kadar 1 yıl süresince benimle beraber olduğunuz için teşekkür ediyorum. Bu parka adının verilmesini belediyemiz park ve bahçeler müdürümüz ile beraber kararlaştırdık ve yapıldı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Şehit Babası Hamit Uzun da yapıtğı konuşmada parkı yaparak oğlunun ismini veren yetkililere teşekkür etti.

"ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ DE BİZİ DE YAKIYOR"

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da ateş düştüğü yeri yakıyor ama ateş bizi de yakıyor. Biz de ateşin yanında ve etrafındayız. Şehidimiz benim evladım yaşında aslan gibi bir delikanlı. Biz onun burada unutulmamasını sağlamak için bir eser yaptık. İsmi nesiller boyunca inşallah yaşar. Belediye meclisimizde oy birilğiyle bu kararı aldık ve yapıldı. İsmine yakışır bir eser oldu" diye konuştu.

sehit-bassavci-murat-uzun-parki-olum-yil-donumunde-acildi_8518_dhapt5.jpg

"ŞEHİT SAVCIMIZIN İSMİ BU PARKTA YAŞAYACAK"

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise şehitlerimize karşı birçok görev ve sorumluluklarımız var. En önemlilerinden birisi onları unutmamak ve unutturmamak. Bu anlamda şehitlerimizin isimlerini kamu kurumlarına, okullara, tesislere veriyoruz. Değerli başsavcımızın ismi de bu parkta yaşayacak. Onun unutulmaması adına bu ülkenin birliği, dirliği ve adaletinin sağlanması adına vermiş olduğu mücadele daima hafızalarda yer alacaktır" dedi.

"ŞEHİT BABASININ ADININ VERİLDİĞİ PARKTA OYNADI"

Konuşmaların ardından Parkın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra parkın adının yazdığı ve şehit başsavcının fotoğrafının bulunduğu tabelanın üzerine örtülen Türk bayrağı açıldı. Katılımcılar daha sonra parkı gezdi. Şehit başsavcı Uzun'un büyük oğlu 6 yaşındaki Emir Kaan açılış sonrasında parkta bulunan kaydırağa koşarak oynamaya başladı.

"MEZARINA KIRMIZI KARANFİLLER BIRAKILDI'

Açışın sonrasında şehit başsavcı Murat Uzun'un Yukarı Avdan Köyündeki mezarı başında da anma töreni yapıldı. Şehit başsavcının mezarına, ailesi ve katılımcılar kırmızı karanfil bıraktı. Şehit başsavcının annesi Ayşe Uzun da (56) oğlunun mezarı başında dua etti. Daha sonra Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. Mezarlık yanındaki mescitte de mevlit okutuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler