Samsunlu Mustafa dede opera yönetti

Samsun Devlet Operası, Salıpazarı ilçesi Avut köyünde konser verdi. Konserde, köyde ikamet eden 78 yaşındaki Mustafa Orak bir süreliğine koro şefliği yaptı.Salıpazarı Avut İlk-Ortaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan, ‘Sanat Her Yerde Projesi’ kapsamında

Samsunlu Mustafa dede opera yönetti

Samsun Devlet Operası, Salıpazarı ilçesi Avut köyünde konser verdi. Konserde, köyde ikamet eden 78 yaşındaki Mustafa Orak bir süreliğine koro şefliği yaptı.
Salıpazarı Avut İlk-Ortaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan, ‘Sanat Her Yerde Projesi’ kapsamında köyde konser veren Samsun Devlet Operası, köylüleri ilk kez opera ile tanıştırdı. Köy halkına yönelik düzenlenen opera gösterisini Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Yavuz, Okul Müdürü Baki Dal, Avut köyü sakinleri ve çok sayıda öğrenci izledi.
Salıpazarı Avut İlk-Ortaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Samsun Devlet Opera ve Balesi (DOB) tarafından ‘Köyde Opera’ adıyla sahnelenen özel gösteriye köylüler yoğun ilgi gösterdi. Gösteri öncesi köylülere ilk olarak opera konusunda bilgilendirme yapıldı. Opera ekibi Karadeniz yöresinden eserlere yer verirken, Ali Baba-40 Haramiler ile Carmen operasından çeşitli eserler seslendirdi. Avut köyünde ikamet eden 78 yaşındaki Mustafa Orak ise konseri izleyenler arasındaydı. Samsun Devlet Opera ve Balesi Bale ve Çocuk Korosu Başkanı ve Koro Şefi Bertan Rona, konseri izlemeye gelen Mustafa dedeyi sahneye çağırdı. Bertan Rona, Mustafa dedenin operayı bir süreliğine yönetmesini istedi. Bunun üzerine Mustafa dede, bir süreliğine koro şefi oldu ve operayı yönetti. Köylüler, Mustafa dedeyi uzun bir süre alkış yağmuruna tuttu. Köylünün beğenisini kazanan opera ekibi konser sonrası büyük alkış topladı.
Düzenlenen opera konseri hakkında bilgi veren Devlet Opera ve Balesi Bale ve Çocuk Korosu Başkanı ve Koro Şefi Bertan Rona, “Bu etkinlik bizim Köyde Opera adlı bir projemizin ayağı aslında. Bugün de bu kapsamda Avut köyündeyiz. Civar ilçeleri ve köyleri geziyoruz. Orada klasik müziğin örneklerini, opera sanatının inceliklerini tanıtmaya gayret ediyoruz. Hem halk Türküleri söylüyoruz hem opera aryaları söylüyoruz. Fakat bunu yaparken, seyirciyi de mümkün mertebe içeriye çekemeye çalışıyoruz. Bugün de çok güzel geçti. Avut köyünde her şey yolundaydı. Zannediyorum çok da memnun kaldılar. Biz de çok eğlendik, çok iyi vakit geçirdik” dedi.
İlk defa bir opera konseri izlediklerini dile getiren Avut köyü sakinleri, çok fazla bir şey anlamadıklarını ama yine de hoş vakit geçirdiklerini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel