Samsun'dan andımızın kaldırılmasına tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Demokratikleşme Paketi’ kapsamında ilköğretim okullarında okunan ‘Andımız’ın kaldırılmasına Türk Eğitim-Sen Samsun Şubesi ve MHP İl Başkanlığı tepki gösterdi.Türk Eğitim Sen Samsun Şubesi ve MHP İl Başkanlığı üyeleri ‘And

Samsun'dan andımızın kaldırılmasına tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Demokratikleşme Paketi’ kapsamında ilköğretim okullarında okunan ‘Andımız’ın kaldırılmasına Türk Eğitim-Sen Samsun Şubesi ve MHP İl Başkanlığı tepki gösterdi.

Türk Eğitim Sen Samsun Şubesi ve MHP İl Başkanlığı üyeleri ‘Andımız’ uygulamasının kaldırılmasını protesto ederek, 23 Nisan Ortaokulu önünde Türk bayrağı açıp Andımız’ı okudular. 23 Nisan Ortaokulu önündeki İstiklal Caddesi’ni trafiğe kapatan grup, Türk bayrağı açarak ‘Andımız’ uygulamasının kaldırılmak istenilmesini protesto etti. Grup “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sloganları attı.
Demokratikleşme Paketi’ni eleştiren Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, “Bu paketle, Türk coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz ‘Türklük’ yok edilmek istenilmekte. Bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan ‘Andımız’ kaldırılmakta, ‘Ne Mutlu Türküm diyene’ diyenler susturulmaktadır. ‘Türküm’ ile başlayan, ‘doğruyum’ ile devam eden bir andın kaldırılması, ancak Türk olmayan ve doğru olmayan insanları memnun etmek için atılmış bir adım olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde çocuklarımızın ‘Türküm’ demesi, ‘doğruyum’ demesi, ‘çalışkanım’ demesi kimleri, neden rahatsız etmektedir? Bundan ancak, Türklük şuurundan uzak, Türklerle tarihi bir hesaplaşma peşinde koşanlar rahatsız olur. Biz bunların kim olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.

Başkan Kuruoğlu’nun basın açıklamasının ardından Mithat Paşa Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hüseyin Kaymakçı da Andımız’ı kağıttan okudu.
Eyleme MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Muhammet Bektaş, parti üyeleri de katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel