Samsun'da soma protestosu!

Samsun’da, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasını protesto etmek için toplanan bir grup, kentin en işlek caddesini trafiğe kapatıp oturma eylemi yaptı.Süleymaniye Caddesi’nde toplanan sol görüşlü bir grup, İstiklal Caddesi’nden ellerinde

Samsun'da soma protestosu!

Samsun’da, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasını protesto etmek için toplanan bir grup, kentin en işlek caddesini trafiğe kapatıp oturma eylemi yaptı.

Süleymaniye Caddesi’nde toplanan sol görüşlü bir grup, İstiklal Caddesi’nden ellerinde dövizlerle sloganlar atarak Lise Caddesi’ne yürüdü. Burada barikat kuran çevik kuvvet ve TOMA aracı engeline takılan grup, yolu kapatan polise karşı oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminde iki kişi yere yatıp hayatını kaybeden maden işçilerini hatırlattı.

Teyzesi ile eyleme gelen 7 aylık bir bebek ise dikkat çekti. Çevik kuvvet barikatını geçemeyen grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler