Samsun'da Organik Yumurta

Türkiye'de, organik yumurtaların yüzde 50'sinin Samsun'un Bafra ilçesindeki Yeşil Küre Organik Ürünler Tarım Hayvancılık Ltd. Şti.'ne ait Koşuköyü çiftliğindeki kümeslerde üretildiği bildirildi.Eski milletvekili Ahmet Aydın'ın yönetim kurulu başkanlığını

Samsun'da Organik Yumurta

Türkiye'de, organik yumurtaların yüzde 50'sinin Samsun'un Bafra ilçesindeki Yeşil Küre Organik Ürünler Tarım Hayvancılık Ltd. Şti.'ne ait Koşuköyü çiftliğindeki kümeslerde üretildiği bildirildi.

Eski milletvekili Ahmet Aydın'ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı şirketin günde 8 bin adet organik yumurta ürettiği ve bu ürünleri İstanbul, Samsun, Trabzon ve Rize'de pazarladığı öğrenildi.

Organik tarım ve hayvancılıkla ilgili üretimleriyle dikkat çeken Ahmet Aydın, "Ülkemizde organik olarak beslenen 19 bin yumurta tavuğu var. Bunların 10 binini biz yetiştiriyoruz. Konya, Bursa ve Kırklareli'nde de 3'er bin adet var" dedi.

Organik tavuklara, ilaç ve suni gübreyle yetiştirilmiş hormonlu yemlerden vermediklerini dile getiren Aydın, "Bu tavuklara yonca ve tahıl ağırlıklı organik yemler yediriyoruz. Verimi arttırmak için hiçbir şekilde hormon, antibiyotik veya kimyasal ilaç kullanmıyoruz. Haliyle yumurtaları da organik oluyor. Şu anda 10 bin organik tavuktan günde 8 bin organik yumurta alıyoruz. Bu yumurtaları paketledikten sonra pazarlıyoruz" diye konuştu.

Eskiden 2 bin metrekarelik alanda 40 bin yumurta tavuğu beslediklerini, kafeslerde kat kat ölümler olduğunu hatırlatan Aydın, "Bunu içimize sindiremedik. Daracık mekanlarda yem yiyen ve yumurtlayan stresli tavuğun yumurtası da sağlıklı olmaz. Organik üretime geçtik. Şimdi tavuklar ölmüyor.

2 bin metrekarelik alanda 10 bin tavuğa bakıyoruz ve stressiz yumurtalarla halkımıza sağlıklı bir besin sunuyoruz. Bu yumurtalar stres yapmaz. Rahatlıkla yenebilir. Yumurtalarımıza talep de çok fazla. Şu anda yetiştiremiyoruz, kapasitemizi arttıracağız" şeklinde konuştu.

Aydın, eskiden 'kolestrol var mıdır, yok mudur?' korkusuyla günde bir yumurtayı zor yediğini şimdi ise 3-4 yumurtayı gönül rahatlığı içinde korkmadan yiyebildiğini sözlerine ekledi.

Organik yumurtaların paketlendikten sonra satış fiyatının 0.3 YTL/tane olduğu, market satış tutarlarının ise 0.42 YTL/tane-0.5 YTL/tane arasında değiştiği kaydedildi. Diğer yumurtaların ise toptan fiyatı 0.15 YTL/tane, market fiyatı da 0.2 YTL/tane.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel