Samsun'da hijyen eğitimi

Çarşamba Halk Eğitim Merkezi tarafından Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında ocak ayında kurs açılacağı bildirildi.Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Özgürel, yaptığı açıklamada, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'nin 5 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe gir

Samsun'da hijyen eğitimi

Çarşamba Halk Eğitim Merkezi tarafından Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında ocak ayında kurs açılacağı bildirildi.

Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Özgürel, yaptığı açıklamada, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'nin 5 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe girdiğini belirtti.

Çeşitli iş sahaları için hijyen eğitimi almanının zorunlu olduğunu vurgulayan Özgürel, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık, İçişleri, Milli Eğitim Bakanlıklarının yanı sıra Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin birlikte yaptıkları çalışmalar neticesinde Halk Eğitim Müdürlüklerinde kurslar açılmasına karar verildi. Çarşamba Halk Eğitim Merkezi olarak Hijyen Eğitimi kurslarımıza Ocak ayı içinde başlayacağız” dedi.

Özgürel, çeşitli iş sektörlerinde geçerli olan hijyen eğitim sertifikasının artık sadece Halk Eğitim Müdürlüklerinin açtıkları kurslarda verilebileceğine, başka yerlerden alınmış sertifikaların geçersiz sayılacağına işaret ederek, "Ayrıca, “Hijyen Eğitimine tabi olacak iş kolları, kuaför gibi saç ve cilt bakımı ile ilgili iş yerleri, gıda üzerine pazarlama yapan firmalar, lokantalar ve benzeri yiyecek, içecek satan firmalar, süt, meyve suyu fabrikası gibi gıda üzerine işlem yapan fabrikalar. Bu iş kollarında artık hijyen eğitimi zorunluluğu var" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel