Samsun'da halk oyunları rüzgarı

  Gösteriyi İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş eşi Lütfiye Demirtaş, Başkan Yadımcısı Burhan Taş, Başkan Danışmanı Şerif Mırık, daire müdürleri ve çok sayıda davetli izledi. Halk Oyunları Eğitmeni Tevfik Amaç yönetiminde halk oyunları ekibi, taraf

Samsun'da halk oyunları rüzgarı

 

 

Gösteriyi İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş eşi Lütfiye Demirtaş, Başkan Yadımcısı Burhan Taş, Başkan Danışmanı Şerif Mırık, daire müdürleri ve çok sayıda davetli izledi. Halk Oyunları Eğitmeni Tevfik Amaç yönetiminde halk oyunları ekibi, tarafından Samsun, Trakya, Trabzon, Tekirdağ, Afyon ,İzmir yörelerine ait oyunlar beğeni topladı. Miniklerin sergilediği roman oyunu ise izleyenleri coşturdu. İzmir yöresine ait zeybek ve Azeri kızların sergilediği oyun performansı izleyenlerden alkış topladı.

Belediye olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacaklarını söyleyen İlkadım Belediye Necattin Demirtaş, "Halk oyunları, halkın ortak duygularını taşıması nedeniyle toplumda birlik ve beraberliği oluşturan unsurlardan biridir. Türk toplumunun gücü kültürel birikiminden gelmektedir. Folklor güzel yurdumuzun zenginliğini yansıtmaktadır" dedi.

Gösteri sonunda İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Anadolu Folklor Vakfı (AFV) Başkanı Hikmet Gürcan, Genel Sekreter Harun Şekercioğlu ve Samsun Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Fatma Arslan’a katkılarından dolayı plaket ve çiçek takdim etti.

Türk Halk Oyunları Ekibi Eğitmeni Tevfik Amaç'ın çiçeğini ise Başkan Demirtaş, eşi Meral Amaç’a verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel