Samsun'da gemi karaya oturdu

SAMSUN'da liman içerisinde akıntıya kapılan kuru yük gemisi sürüklenerek karaya oturdu. Bölgeye sevk edilen Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ekiplerinin gemiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Bugün meydana gelen olayda 2 gün önce Romany

Samsun'da gemi karaya oturdu

SAMSUN'da liman içerisinde akıntıya kapılan kuru yük gemisi sürüklenerek karaya oturdu. Bölgeye sevk edilen Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ekiplerinin gemiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
 

Bugün meydana gelen olayda 2 gün önce Romanya'nın Köstence Limanı'ndan Samsun Yeşilyurt Limanı'na hurda demir bırakan Hakkı Cıllıoğlu isimli Panama bandralı kuru yük gemisi, denizdeki fırtına nedeniyle ayrılamadı. Fırtınanın dinmesi için liman açığında bekleyen 29 mürettebatı bulunan gemi, bugün akıntıya kapılarak sürüklendi. Yaklaşık 1 kilometre sürüklenen 22 bin grostonluk gemi, karaya oturdu. Kurtarılması için bölgeye Sahil Güvenlik ile Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ekipleri sevk edildi. Mürettebatın can güvenliğinin sağlandığı herhangi bir hayati tehlikenin söz konusu olmadığı belirtildi. Ekiplerin karaya oturan geminin kurtarılması için çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel