Samsun'da efsane başkan unutulmadı

Samsunspor’un efsane başkanlarından Hasbi Menteşoğlu (Hasbi Ağa), ölümünün 12. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.Çarşamba Göğceli Mezarlığı’nda yapılan anma törenine Kulüp Başkanı Emin Kar, eski başkanlardan Hakkı Tomaç, İkinci Başkan Recep Hun, teknik

Samsun'da efsane başkan unutulmadı

Samsunspor’un efsane başkanlarından Hasbi Menteşoğlu (Hasbi Ağa), ölümünün 12. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Çarşamba Göğceli Mezarlığı’nda yapılan anma törenine Kulüp Başkanı Emin Kar, eski başkanlardan Hakkı Tomaç, İkinci Başkan Recep Hun, teknik adamlar ve kulüp çalışanları katıldı.

Başkan Emin Kar yaptığı açıklamada, "Yüreği insan sevgisiyle dolu, Samsunspor sevdalısı efsane başkanımızı unutmak mümkün değil. Ölümünün 12. yıl dönümünde Hasbi Ağamızı rahmetle ve şükranla anıyoruz" dedi.

Yapılan duanın ardından 1972-73 sezonunda Samsunspor’un başkanlığını yapan Bülent Semizoğlu’nun da mezarı ziyaret edilerek dualar okundu.

MENTEŞOĞLU VE SAMSUNSPOR

Hasbi Menteşoğlu, 20 Şubat 1984 tarihinde Samsunspor 1. Lig’de iken kulüp başkanlığına geldi. Başkanlığı döneminde Samsunspor 1. Lig’den şampiyon olarak Süper Lig’e çıktı ve o sezon takımı şampiyonluğa oynayan bir takım haline getirdi, 1983-84 sezonundan itibaren Samsunspor 1988 yılına kadar evinde oynadığı 86 lig maçında sadece 5 mağlubiyet aldı. Galibiyet sayısı ise 66, yediği gol 33, attığı ise 171. Toplamda oynadığı müsabaka sayısı 172, attığı gol 261, yediği gol 125. Galibiyeti 93, beraberlik 48, mağlubiyet ise 31. 1. Lig’de açık ara şampiyonluk ve Süper Lig’de iki sene lig üçüncülüğü, bir sene de lig dördüncülüğü var.

Ayrıca yine Hasbi Ağa’nın döneminde Samsunspor 2 kez de Süper Lig gol kralı çıkardı, Türkiye A Milli Futbol Takımı’na 3’ü banko oynayan dört futbolcu verdi. Menteşoğlu başkanlığındaki Samsunspor, o dönemde ligin maddi yönden en rahat takımlardan birisiydi.

Efsane başkan 27 Şubat 2002’de vefat etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler