Samsun'da dayak iddiası

 Samsun'da bir anlaşmazlık sonucu götürüldüğü polis merkezinde şiddete maruz kaldığını iddia eden Orhan Üstün, karakolda dayağı ispat edebilmek için bir yıldır çalmadık kapı bırakmadı. Polis merkezindeki kamera kayıtlarının incelenmesini isteyen Üstün, "B

Samsun'da dayak iddiası

 

Samsun'da bir anlaşmazlık sonucu götürüldüğü polis merkezinde şiddete maruz kaldığını iddia eden Orhan Üstün, karakolda dayağı ispat edebilmek için bir yıldır çalmadık kapı bırakmadı. Polis merkezindeki kamera kayıtlarının incelenmesini isteyen Üstün, "Bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.

 

İSPATLAYABİLMEK İÇİN MÜCADELE VERİYOR

Samsun'un Atakum İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde köpek alıp-satma konusunda çıkan tartışma nedeniyle götürüldüğü Denizevleri Polis Merkezi'nde görevli polis memurları tarafından darp edildiğini öne süren Orhan Üstün, olayı ispatlayabilmek için mücadele veriyor.

 

DOKTOR RAPORU VAR

Atakum'daki evlerinde beslemek için 250 TL'ye bir köpek satın aldıklarını, ancak satıcıyla yaşadıkları sorun nedeniyle karakolluk oldularını belirten Orhan Üstün, polislerin kendisini darp ettiğini öne sürdü. Elinde cep telefonu kayıtlarının yanı sıra aldığı doktor raporu bulunduğunu ifade eden Üstün, "Olayın ardından Cumhuriyet Savcısı delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verdi. Ancak olayın yaşandığı 3 Temmuz 2011 pazar günkü kamera kayıtlarının incelenmesi, dayak olayını gözler önüne serecektir. Bu olayın ispatı için sonuna kadar mücadele edeceğim" dedi.

 

VALİDEN YARDIM İSTEYECEK

Konuyu Başbakanlık ve siyasi parti temsilcilerine kadar taşıdığını, ancak bir sonuç alamadığını belirten Üstün, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'dan yardım isteyeceğini söyledi. Haklı mücadelesini sürdüreceğini vurgulayan Üstün, "Karakollar vatandaşı dövmekle değil korumakla yükümlüdür. Başka vatandaşlar aynı şeyleri yaşamasın diye mücadele edeceğim. Başta polis memuru Z.D. olmak üzere o gün karakolda görev yapan diğer polis memurlarından şikayetçi olduğumu Vali Hüsyein Aksoy'a ileteceğim. Hukuk devletinde hukuksuzca yapılan bu davranışın peşini bırakmayacağım" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler