Samsun'da cinayete 333 Yıl 7 Ay Hapis

 Samsun'da kız kaçırarak evlenme yüzünden aralarında damadın da bulunduğu 2 kişinin ölümü, 5'i tabancayla vurulmak üzere toplam 7 kişinin yaralanması olayıyla ilgili yargılanan sanıklara ceza yağdı. Olay, İlkadım ilçesi Fatih Mahallesi'nde 28 Ocak 2007 ta

Samsun'da cinayete 333 Yıl 7 Ay Hapis

 

Samsun'da kız kaçırarak evlenme yüzünden aralarında damadın da bulunduğu 2 kişinin ölümü, 5'i tabancayla vurulmak üzere toplam 7 kişinin yaralanması olayıyla ilgili yargılanan sanıklara ceza yağdı.
 
Olay, İlkadım ilçesi Fatih Mahallesi'nde 28 Ocak 2007 tarihinde meydana gelmişti. Coşkun Erbay (29), sevdiği Elif T.'yi kaçırarak resmi nikah kıyıp evlendi. Kızın amcasının çocukları, olayın ardından konuşmak için Coşkun Erbay'ın Fatih Mahallesi Süreyya Sokak'taki evine gitti. Erbay'ı evde bulamayan şahıslar daha sonra ayrıldı. Kendisinin arandığını öğrenen Erbay, konuşmak için söz konusu şahısları evinin yanına çağırdı. Burada Coşkun Erbay ile kızın yakınları arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine silahlar konuştu.
 
Mahalledeki gençler olayı yatıştırmak isterken, karşılıklı ateşlenen silahların ardı ardına patlaması üzerine damat Coşkun Erbay ile, Beytullah Aksoy (27) tabancayla vurularak hayatını kaybetti, Ö.A. (23), L.T. (24), S.K. (22), İ.T. (25) tabancayla vurularak, A.A. (25) ve Ü.U. (23) ise darp sonucu yaralandı. Polis olay yerinde 17 adet boş kovan ele geçirdi. Olaydan sonra gözaltına alınan İlhan T. (28), Hüseyin T. (52), Sancar T. (34), Tahsin T. (31) ve Metin T. (27) tutuklandı. Dede Dursun T. (71) ise yaralı olarak olay yerinden kaçtı ve jandarmanın takibi sonucu olaydan 4 yıl sonra geçen yıl yakalanarak tutuklandı.
 
Zanlıların Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaları sona erdi. 5 yıl süren duruşma bugün karara bağlandı. Mahkeme heyeti dede Dursun T.'yi 66 yıl 3 ay, Tansin T.'yi 78 yıl 2 ay, Sancar T.'yi 66 yıl 3 ay, İlhan T.yi 77 yıl 11 ay, Metin T.'yi 25 yıl ve Yılmaz T.'yi 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Hüseyin T. yaklaşık 2 ay önce vefat ettiği için hakkındaki dava düştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel