Samsun'da çıkan baca yangını korkuttu

Mevlana Mahallesi Esin Sokak’ta bulunan 4 katlı apartmanın çatı katındaki bacada başlayan yangın mahalle sakinleri tarafından itfaiye ekiplerine bildirildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı.Kış aylarının başlaması

Samsun'da çıkan baca yangını korkuttu

Mevlana Mahallesi Esin Sokak’ta bulunan 4 katlı apartmanın çatı katındaki bacada başlayan yangın mahalle sakinleri tarafından itfaiye ekiplerine bildirildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı.

Kış aylarının başlamasıyla birlikte son günlerde baca yangınlarının artması üzerine Bafra İtfaiye Müdürü Ramazan Yaman, baca yangınlarından korunmanın tek yolunun sanayi işletmelerinde 3-6 ayda, daire ve apartmanlarda ise yılda en az bir kere bacaların temizletilmesi olduğunu söyledi.

Yaman, “Bacaların normal soba ya da katı yakıtlı olması fark etmez. Vatandaşlar bacalarını mutlaka yılda bir defa temizletsinler. Baca yangınlarının yanı sıra kış aylarında karşılaştıkları bir diğer tehlike arz eden durumun da baca tıkanıklıkları sonucu meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmeleri olduğunun bilinmesinde fayda var. Bazı durumlarda bacanın içerisinde tıkanıklığa neden olarak sadece kurum, yağ atığı ve zift olmayabilir.

Baca üzerinde yuva yapan kuşlar, bu kuşların ölüsü veya çeşitli parçalar kalabilir. Böyle durumlarda bacayı ilk kez kullandığımız zamanlarda bile tıkanıklık söz konusu olabilir. Bunun sonucu olarak da yaktığımız soba ya da katı yakıtın dumanı dışarıya atılamayacağından geriye dönecek ve zehirlenmelere neden olacaktır” dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler