Samsun'da antik yol bulundu!

Yeşilköy Kaya Mezarlığı'na inen yolda yer yer kaya üzerine oyulmuş merdivenlerin olduğu belirlendi. İlk tespitlere göre Demir Çağı döneminde yapıldığı tahmin edilen antik yol ve merdivenlerle ilgili detaylı çalışma yapılacağı belirtildi.İl Kültür ve Turiz

Samsun'da antik yol bulundu!

Yeşilköy Kaya Mezarlığı'na inen yolda yer yer kaya üzerine oyulmuş merdivenlerin olduğu belirlendi. İlk tespitlere göre Demir Çağı döneminde yapıldığı tahmin edilen antik yol ve merdivenlerle ilgili detaylı çalışma yapılacağı belirtildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, merdivenlerin zaman içinde tahrip edilmiş olduğunu gördüklerini belirterek, "Yaptığımız çalışmada antik yolun varlığını tespit ettik. Burada daha kapsamlı bir çalışma yapacağız. Yolun sit alanı ilan edilmesi için çalışma başlatacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler