Samsun'da 77 kişiye dava açıldı!

Samsun jandarma ekiplerinin 5 ilde düzenlediği operasyonda Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) dolandırdıkları iddiasıyla haklarında savcılık tarafından soruşturma başlatılan 6'sı tutuklu toplam 77 kişi hakkında hazırlanan 76 sayfalık iddianame, Samsun 2. Ağı

Samsun'da 77 kişiye dava açıldı!

Samsun jandarma ekiplerinin 5 ilde düzenlediği operasyonda Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) dolandırdıkları iddiasıyla haklarında savcılık tarafından soruşturma başlatılan 6'sı tutuklu toplam 77 kişi hakkında hazırlanan 76 sayfalık iddianame, Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Samsun İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Samsun'un köylerinde oturan vatandaşları çalışmadıkları halde çeşitli iş yerlerinde çalışıyormuş gibi gösterip sağlık karnesi çıkartarak sigortadan yararlanmalarını ve emekli olmalarını sağlayıp haksız menfaat sağladıkları iddia edilen şebekeye yönelik Samsun, Kütahya, Burdur, Sakarya ve Giresun illerini kapsayan operasyonda 5'i SGK çalışanı, 2'si SGK çalışanı emeklisi olmak üzere çok sayıda kişi hakkında soruşturma başlatmıştı. Samsun Adliyesi'ne sevk edilen 6 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturmayı yürüten savcı, söz konusu olayla ilgili 76 sayfalık iddianame hazırladı. 13'ü suç örgütü üyesi ve yöneticisi, 61'i kendilerini sigortalı yaptıranlardan oluşan mağdur şüpheli, 3'ü iş takibi yaptıran olmak üzere toplam 77 kişi hakkında dava açıldı. Zanlıların bir kısmı hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 2 yıldan 7 yıla kadar, bir kısmının da "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Çete üyelerinin ise olayın mağdurları için

ayrı ayrı cezalandırılmaları istendi. "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte bilerek yardım etmek, örgüt faaliyetleri içinde kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, yetkisi olmadığı bir iş için yarar sağlamak, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak, kamu görevlileri ile ilişkisi olduğu bahisle bir işin görülebileceğini ileri sürüp dolandırıcılık, bu suçlara iştirak etmek ve azmettirmek" suçlarından hazırlanan iddianameyi Samsun 2. ağır Ceza  Mahkemesi kabul etti.

Toplam 77 kişinin önümüzdeki günlerde Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacakları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler