Samsun'da 56 kişi gözaltına alındı

  BDP’li milletvekillerinin Samsun’a gelmesi dolayısıyla çıkan olaylarda 56 kişi gözaltına alındı.BDP heyetinin Samsun ziyareti nedeniyle hem Atakum ilçesi OMTEL Otel çevresinde hem de İlkadım ilçesi Gazi Caddesi’nde olaylar yaşanmıştı.Göstericiler tarafı

Samsun'da 56 kişi gözaltına alındı

 

 BDP’li milletvekillerinin Samsun’a gelmesi dolayısıyla çıkan olaylarda 56 kişi gözaltına alındı.

BDP heyetinin Samsun ziyareti nedeniyle hem Atakum ilçesi OMTEL Otel çevresinde hem de İlkadım ilçesi Gazi Caddesi’nde olaylar yaşanmıştı.

Göstericiler tarafından atılan taşlardan 3 polis hafif şekilde yaralanırken, olaylarda şüpheli olarak BDP’lilere tepki gösteren vatandaşlardan 20, BDP’lilerin gelmesine destek veren partilerden ise 36 kişi gözaltına alındı. 20 vatandaştan 17’si ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 3’ünün araması olduğu gerekçesiyle gözaltında tutuluyor. Gazi Caddesi’nde parti binaları bulunan EDP, TKP, Halkevleri ve 78’liler Derneği’nden 36 kişi hem şüpheli hem de mağdur olarak ifadeleri alınarak savcılık talimatı ile serbest bırakıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel