Samsun'da 3.2 milyonluk sel

Pazartesi günü Çarşamba ilçesinde hortum ve fırtına sonrası meydana gelen hasarın boyutunun 3.2 milyon TL olduğu açıklandı.  Horum ve fırtına özellikle, Akçaaltı, Bayramlı, Kocakavak, Tilkili, Kızılot, Köklük, Uluköy, Durakbaşı, Aşağı Dikencik, Turgutlu,

Samsun'da 3.2 milyonluk sel

Pazartesi günü Çarşamba ilçesinde hortum ve fırtına sonrası meydana gelen hasarın boyutunun 3.2 milyon TL olduğu açıklandı. 

 


Horum ve fırtına özellikle, Akçaaltı, Bayramlı, Kocakavak, Tilkili, Kızılot, Köklük, Uluköy, Durakbaşı, Aşağı Dikencik, Turgutlu, Damlataş ve diğer sahil köylerinde etkili olan fırtına, bu köylerdeki tarım arazilerine ciddi zararlar verdi.

 


Konuyla ilgili bir açıklama yapan, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yusuf Kefeli, “İlçemizde yağışlar ve hortum denilebilecek boyutta bir fırtınanın yapmış olduğu hasarlar sonucu, sahil köylerimizde, başta fındık, kivi, elma ve şeftali gibi meyve bahçeleri olmak üzere, sebze ekili alanlar ile seralar büyük çapta zarar görmüştür.

 

İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanlarınca yapılan, hasar tespit çalışmaları sonucunda, söz konusu sahil köylerindeki yaklaşık 38 bin 700 dekar tarım arazisinin (yüzde 38’i) 14 bin 900 dekarı zarar görmüş olup, yapılan tespitlere göre hasarın takriben 3 milyon 200 bin TL civarında olduğu belirlenmiştir. Yine ilçemiz merkezinde, Orta Mahalle ve Küçük Sanayi Sitesi’ndeki iş yerlerinde de aşırı yağış sonrası su baskınları yaşanmıştır. Başta çiftçi ve esnafımız olmak üzere, ilçemiz ekonomisi fırtına ve aşırı yağış sonrasında çok olumsuz etkilenmiştir.

 

Samsun genelinde yaşanan bu afet kapsamında, ekonomik yönden çok büyük zararlar meydana geldiğinden, KOSGEB ve Ziraat Bankası aracılığıyla, ilimiz genelindeki esnaf ve çiftçimizin, faizsiz kredi ile sübvanse edilmesi, bu kayıplarımızı bir nebze olsun hafifletecektir. Özellikle Samsun ilimizde meydana gelen, can kayıplarından dolayı büyük üzüntü duyduğumuzu belirtirken hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine baş sağlığı dilerim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel