Samsun'da 13 kişi tutuklandı

Samsun polisinin 6 ili kapsayan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 18 kişiden 13'ünün daha tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 22'ye çıktı.Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve

Samsun'da 13 kişi tutuklandı

Samsun polisinin 6 ili kapsayan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 18 kişiden 13'ünün daha tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 22'ye çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri ile Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 9 Şubat Perşembe günü saat 06.00 sıralarında Samsun il merkezi, Vezirköprü ve Havza ilçesi ile Hatay, Kastamonu, Sinop, Ordu ve Amasya'da 30 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

6 ay süren teknik takip sonucu başlatılan operasyonda toplam 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslarla birlikte 6 tabanca, yaklaşık 5 kilo esrar maddesi, afyon sakızı, 210 tane mermi ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılar, sorgulanmak üzere polis otobüsleriyle Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Samsun'da sorguları devam eden 30 kişiden 12'si önceki gün Vezirköprü ilçesine götürülerek, burada adliyeye sevk edildi. 

7 kişi savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, 5 kişi ise sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları devam eden 18 kişi de, dün sabah Vezirköprü Adliyesi'ne sevk edildi. 5 zanlı, savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Sabaha kadar devam eden nöbetçi mahkemede 13 kişinin daha tutuklanmasına karar verildi.

Operasyon kapsamında daha önce ara yakalanmalarla 4 kişinin tutuklandığı ve cezaevinde bulunduğu öğrenilirken, önceki gün 5, bu sabah da 13 kişinin tutuklanması ile operasyon kapsamında tutuklu sayısı 22'ye çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler