Samsun restorelere tepkili!

Samsun İl Genel Meclisi'nin Tekkeköy İlçe Belediyesi'nin talebi üzerine, ilçedeki tarihi kiliselerin ortak çalışmayla restore edilmek istenmesine Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) tepki geldi.İl Genel Meclisi ağustos ayı toplantısında, Tekkeköy Beledi

Samsun restorelere tepkili!

Samsun İl Genel Meclisi'nin Tekkeköy İlçe Belediyesi'nin talebi üzerine, ilçedeki tarihi kiliselerin ortak çalışmayla restore edilmek istenmesine Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) tepki geldi.

İl Genel Meclisi ağustos ayı toplantısında, Tekkeköy Belediyesi'nin ilçe sınırları içerisindeki tarihi kiliselerin restore edilerek, kültür ve turizme kazandırılması istediğinin, ortak çalışma yapılarak hayata geçirilmesi yönünde talebi meclis gündemine alınarak oy çokluğuyla uygun görülüp karara bağlandı. Kiliselerin diğer tarihi eserlerle birlikte restore edilmek istenmesine bazı siyasi partiler gibi MHP'den de tepki geldi.

Açıklama yapan MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, mecliste kendi partilerinin de itirazına rağmen AK Parti meclis üyelerinin çoğunluğu ile talebin onaylanarak kabul edilmesinin, 'milletin parası ile kiliselere yenileştirme için milyonlar harcanacak' anlamına geldiğini söyledi.

Vatandaşların vergilerinin okul, yol, su, sağlık hizmetleri için verildiğinin unutulmaması gerektiğini belirten Abdullah Karapıçak, Türk insanının vergileri ile kilise onarımı istemediklerini kaydetti. Karapıçak, "Avrupa ülkeleri ve Ermenistan, Osmanlı'dan kalan cami ve minareleri yerle bir edip, ezanları susturduğu unutulmamalıdır. Atalarımızdan kalan binlerce tarihi eser kaderi ile baş başa bırakılırken, sadece Ermeni Akdamar Kilisesi kalıntıları için dört milyon, İzmir'in Çeşme ilçesindeki Ayios Haralambos Kilisesi'nin restorasyonu için 5 milyon lira harcandı. Trabzon'daki Sümela Manastırı'nı, Van'da Akdamar Kilisesi'ni, Diyarbakır'daki Ermeni Kilisesi'ni, Tarsus'ta Aziz Paul Kilisesi gibi pek çok kiliseyi ayine açan iktidar ile karşı karşıyayız. Bu dönemde 742 kilise, 69 manastır, 63 şapel, 24 havra, 18 sinegog kalıntısı için yenileme çalışmaları başlatıldı. Heybeliada Papaz Okulu ve vakıf malları Fener Kilisesi'ne bağışlandı, Bursa'nın İznik ilçesinde bulunan Ayasofya Camii kiliseye çevrildi" dedi.

Kars Anı'daki Katedral Camii'nde bir cuma namazı kılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve yönetiminin bu eyleminden rahatsız olanların aynı gün Van-Akdamar Kilisesi'ne yüz kiloluk haç dikerek ayin düzenlendiğini hatırlatan Karapıçak, Müslüman görünümlü bu Truva atlarının amacının bu topraklarda Bizans'ı yeniden ihya etmeye çalışmak olduğunu iddia etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler