Samsun huzurevinde aeorobik!

Samsun'da huzurevinde kalan bayanlı erkekli 60 yaş üstü yaşlılar, spor lisesi öğrencileri ile birlikte haftada üç gün aerobik yapıyor. İlkadım ilçesi Gülizar Hasan Yılmaz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ikinci sınıf öğrencileri, "Bir Tatlı Huzur Vermeye Gel

Samsun huzurevinde aeorobik!

Samsun'da huzurevinde kalan bayanlı erkekli 60 yaş üstü yaşlılar, spor lisesi öğrencileri ile birlikte haftada üç gün aerobik yapıyor.

İlkadım ilçesi Gülizar Hasan Yılmaz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ikinci sınıf öğrencileri, "Bir Tatlı Huzur Vermeye Geldik" adlı bir proje hazırlayarak, kendilerine verilen destekle projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında öğretmenleri gözetiminde 10'ar kişilik gruplar halinde huzurevinde kalan yaşlıların aktif ve sağlıklı bir yaşlılık süreci geçirmelerine katkı sağlamak için haftada üç gün Samsun Büyükşehir Belediye Huzurevi'ne gelen öğrenciler, sağlık raporu alınmış 35 bayanlı erkekli yaşlıya aerobik

yaptırıyor. Huzurevinin dinlenme salonunda gerçekleştirilen spor etkinliğinde sandalyelere oturtulan yaşlılar, karşılarındaki spor lisesi öğrencilerinin gösterdiği aerobik hareketlerini yapmaya çalışıyor. Hareketleri yapamayan yaşlılara ise öğrenciler yardım ederek, egzersizleri tamamlamalarını sağlıyor. Spor faaliyetinin yanında öğrenciler yaşlılarla kaynaşarak sohbet edip, ihtiyaçlarını giderip gönüllerini de alıyor.

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, öğrencilerin örnek gösterilecek bir proje hazırladığını, projeyi TÜBİTAK'a da sunmayı planladıklarını söyledi. Numanoğlu, "Öğrencilerimiz artık sosyal faaliyetlerde de kendi hazırladıkları projelerle yer alıyor. Burada öğrencilerimiz yaşlılarımıza hem spor yaptırıyorlar, hem de vakit geçirerek gönüllerini alıyorlar" dedi.

Proje hazırlayan öğrencilerden üç adım atlama Türkiye şampiyonu Mehtap Arat, öğretmenlerinin isteği doğrultusunda yaşlılara yönelik proje hazırladıklarını, bunu Türkiye geneline yaymak istediklerini belirtti.

Daha sonra İlkadım Kaymakamlığı'nın koordinasyonunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca temin edilen eşofmanlar yaşlılara dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler