Samsun'da havalimanı kapatıldı

Samsun'a gelen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın pistinde oluşan çökmeler nedeniyle bakım yapılmak üzere 01 Mart-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında kapatılacağını söyledi. 

Samsun'da havalimanı kapatıldı
Samsun'a gelerek Samsun-Çarşamba Havalimanı'nda incelemelerde bulunan DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte Atakum İlçesinde bulunan Samsun Golf Sahası Restoran’ında basın toplahtısı düzenledi. 

Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın 17 yıldır kullanıldığı ve pistinin eskidiğini bundan dolayı da çökmeler meydana geldiğini belirten Ocak, havalimanının 01 Mart-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında kapatılarak bakıma alınacağını söyledi. 2012'den beri sürekli olarak pistin durumunu izlediklerini dile getiren Ocak, "Pistte 19 santimetreye varan çökmeler var. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. Sürekli biz bu durumu izledik. Çökme 22 santime vardığı zamanda uluslararası standarttı yitirmiş olacağız. Bundan dolayı uzun süredir ne yapabilirizin araştırması içindeydik. Alt yapı yatırımlarından bir heyeti gönderdik ve gördük ki mevcut pistin 210 metre açılma yapmak durumunda kalacağımız paralel traksiyonu için ilave kamulaşmalar gerekecek. Ayrıca bu kamulaştırma sınırı içerisinde Abdal Deresi var. Bu dereninde deplasesi gerekecek. Tüm bunları detaylı olarak çalıştık. Akabinde 160 milyon TL civarında keşfini hazırladık. Bunu mutlaka ileriki dönemlerde yapacağız. Pist için yaklaşık 9 milyon TL civarında bir sözleşme imzalanarak ana pistin onarımı için start verdik. Bu işin gerçek süresi 11 aydır. Ancak bu 11 aya bizim 1.7 milyon yolcunun ağırlandığı havalimanımızın tahammülü olamaz. Böyle bir kapanma kabul edilemez. Biz yeniden bir teknik ekip görevlendirdik. Yapılan çalışmalar sonrasında yüklenici firmayı da zorlayıp 24 saat çalıştırarak, 01 Mart-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında pisti kapatmaya karar verdik. Allah nasip ederse hiçbir sıkıntı olmadan 3 ay içerisinde pistimizi havacılığımızın arzu ettiği standartlarda tamamen risksiz, Samsun Havalimanımıza yakışır mahiyette tamamlayarak hizmete vereceğiz" dedi. 

Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın Ordu-Giresun Havalimanı'na yolcu kaydırmak amacıyla kapanacağı yönünde kamuoyundaki iddialar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ocak, "Böyle bir durum söz konusu değildir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bizim otorite kuruluşumuz havalimanları için sürekli denetimlerini yapıyorlar. 2012'den beri onların yazılı raporları çerçevesinde Samsun pistini hep birlikte altyapı yatırımlarını Devlet Hava Meydanlarının teknik kadrosuyla birlikte izliyoruz. Raporlar elimizde Devlet demek belge demek. Daha Ordu-Giresun Havalimanı açılmadan önce biz buradaki pisti birebir inceliyorduk. Bu yorumlar yersiz ve gereksiz. Buraya gerekli müdahaleyi yapmak zorundayız. 2012'den beri bu izlemeler devam ediyor. Yumurta artık kapıya geldi. Bu neşteri atmak zorundaydık" diye konuştu. DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, ayrıca Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın kapatıldığı zaman taşımanın Amasya-Merzifon Havaalanı'ndan yapılacağını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler