Samast'ın komutanını görmediler

Hrant Dink davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Ogün Samast'ın katliam öncesi Trabzon'da sık sık görüştüğü jandarma komutanının bulunması için aile avukatının yaptığı talebi reddetti.Mahkeme, cinayetin hemen ardından Trabzon Emniyeti'ne gidere

Samast'ın komutanını görmediler

Hrant Dink davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Ogün Samast'ın katliam öncesi Trabzon'da sık sık görüştüğü jandarma komutanının bulunması için aile avukatının yaptığı talebi reddetti.

Mahkeme, cinayetin hemen ardından Trabzon Emniyeti'ne giderek "Ogün'ün yerini jandarma komutanı bilir" diyen baba Ahmet Samast'ın tanık olarak dinlenmesi talebini 'yargılamaya bir yenilik katmayacağı' gerekçesiyle geri çevirdi.

OGÜN'ÜN YERİNİ KOMUTAN BİLİR
Davanın geçtiğimiz gün görülen 17. Duruşmasında Dink ailesinin avukatlarından Fethiye Çetin, dönemin Trabzon Emniyet Müdür Yardımcısı Necati Ekici'nin talimatla Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadeyi hatırlattı. Ekinci, 24 Mart tarihli ifadesinde Ogün Samast'ın babası Ahmet Samast'ın cinayet sonrası "O benim oğlum" diyerek Emniyet'e geldiğini söyledi. Ekinci, baba Samast'la aralarında geçen konuşmayı ifadesinde şöyle anlattı: "Babasına nerelerde bulabiliriz diye sorduğumuzda 'İnternet kafelerde bulabiliriz' dedi. Bize internet kafeyi gösterdi. Orada da bulamadık. Babasına Ogün'ü bulabileceğimiz başka bir yer var mı deyince bize 'Ogün'ün yerini jandarma komutanı bulabilir' dedi. Biz de 'Jandarma komutanıyla Ogün'ün ne alakası var dediğimizde babası bize 'Ogün sürekli olarak jandarma komutanıyla görüşürdü' dedi."

KOMUTANIN KİMLİĞİ HÂLÂ SIR
Avukat Fethiye Çetin, duruşma sırasında Dink suikastı ile Ergnekon sanıkları arasındaki bağlantıyı gösteren şemada adı bulunduğu için ayrıca ifade veren Ekinci'nin söyledikleri ışığında Ogün Samast'ın sık sık görüştüğü jandarma komutanının kim olduğunun ortaya çıkarılması için baba Ahmet Samast'ın tanık olarak dinlenmesini talep etti. Fakat mahkeme, sır komutanın kimliğinin deşifre edilmesi talebini reddetti. Mahkeme bu kararına gerekçesini ara kararında şöyle açıkladı: "Müdahil vekilleri sanık Ogün Samast'ın babası Ahmet Samast'ın duruşmada tanık olarak dinlenilmesini talep etmiş iseler de bu aşamada yargılamaya bir yenilik katmayacağı anlaşıldığından bu talebin reddine..."

Albay Ali Öz'ün davaları birleşiyor
Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında yer aldığı 8 sanık hakkında Trabzon'da açılan iki davanın görülmesine devam edildi.

Dink'in öldürülmesinde dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, aynı kurumun İstihbarat Şube Müdürü Kıdemli Yüzbaşı Metin Yıldız ile Jandarma Astsubay Okan Şimşek ve Jandarma Astsubay Veysel Şahin'in de aralarında yer aldığı 8 sanık hakkında 'görevi ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Hakim daha sonra Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin her iki davanın birleştirilip birleştirilmemesi yönündeki kararının beklenmesi için duruşmayı erteledi. Bu arada Ankara'da ifadeleri alınan eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile polis başmüfettişi Levent Yarımel'in ifadesi Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler