Sahte para için önlem alındı

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Emniyet Müdürlüğü tarafından, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde artan sahte para olaylarına karşı esnaf ve hayvan satıcılarını uyardı. İlçe merkezinde esnafa ve vatandaşa 600 adet sahte para kalemi ve broşürü dağıtıldı.İlçe Em

Sahte para için önlem alındı

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Emniyet Müdürlüğü tarafından, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde artan sahte para olaylarına karşı esnaf ve hayvan satıcılarını uyardı.

 İlçe merkezinde esnafa ve vatandaşa 600 adet sahte para kalemi ve broşürü dağıtıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü "Güvenli alış-veriş" isimli projesi Vakfıkebir kaymakamlığı tarafından onaylanarak desteklenen, Vakfıkebir Belediyesi tarafından da maddi ve manevi desteğiyle hayata geçirilen proje tanıtılmak için ilçe merkezinde ve hayvan satış yerlerinde kalem dağıtımı yapıldı.

Vakfıkebir Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Vakfıkebir Belediyesi ile yapılan ortaklaşma çalışmasında düzenlemiş olduğu bir kampanya olduğunu söyleyen ilçe kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, amaçlarının ilçe genelinde sahte para dolayısı ile esnafımızın ve vatandaşımızın mağduriyetinin önüne geçmek olduğunu belirti.

Arısoy, "Kampanya kapsamında bütün esnaflarımıza sahte parayı ayırt etmekte kullanılan kalemlerin dağıtımı yapıldı. Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi için afiş çalışması yapıldı ve aynı zamanda iş yerlerine siti kırlarla bu iş yerlerinde sahte parayı ayırt etmekte kullanılan kalemlerin mevcut olduğuna dair caydırır amaçlı siti kırlar kullanılmıştır" dedi.

Kaymakam Arısoy, "Vatandaşımız böyle bir olayla karşılaşması sonucu emniyetimize bilgi vermesi konusunda dokümanlarda dağıtıldı. Bütün çabamız ilçe genelinde vatandaşlarımızın ve esnafımızın mağdur olmadan güvenli bir alış veriş ortamı sağlayabilmek olduğunu söyledi.

Özellikle bu çalışmayı bugün başlatmamızın amacı Bayram meselesi ile nakit akışının hızlı olduğu dönem denk getirerek kampanyanın daha vurucu olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

'BU İŞYERİNDE SAHTE PARA KALEMİ KULLANILMAKTADIR'

Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürü Hakan Altunkaya ise nakit akışının bol olduğu yerlerde kalpazanlık sahte para kullanmakta oldukça yoğun olarak karşımıza çıkıyor. Vakfıkebirimiz ülkemiz için çok önemli bir yol üzerinde trafik akışı oldukça yoğun bir yer.

 Bizim de İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, kaymakamlığımızın talimatı ve desteği ile belediyemizin maddi katkılarıyla bir proje yaptık. Sahte parayı tespit edebilecek bir kalem ve bununla ilgili broşürler hazırladık. Burada ki amacımızın esnafımızın sahte parayı tespit etmesi ve alın terinin veba olmamasıydı.

 Aynı zamanda hazırladığımız çıkartmlarla işyerinin girişine 'bu iş yerinde sahte para kalemi kullanılmaktadır' şeklinde bir uyarı astık ki kalpazanlar oraya geldiklerinde geri atım atsınlar ve esnafımız bu şeklide korunsun.

Altunkaya, "İlçemizde nadirde olsa zaman zaman meydana gelen parada sahtecilik suçunun önlenebilmesi için ve vatandaşlarımızın, esnafımızın mağdur olmalarının önlenmesi amacı ile "Güvenli alış-veriş" isimli proje hazırladık.

Vatandaşlarımızın ve özellikle esnaflarımızın zarara uğraması ve zan altında kalmasının önlenmesi, ilçemizdeki nadir olarak rastlansa da parada sahtecilik suçunun tamamen ortadan kaldırılması veya en aza indirilmesi böylece 'Güvenli alışveriş' sağlanması hedeflendiğini." söyledi.

ESNAF TEŞEKKÜR EDİYOR

Müşteriden sahte para aldığını söyleyen Esnaf Murat Batmaz ise olayı şöyle anlattı: Müşterimiz bizden alışveriş yaparak 100 lira verdi. Biz de paranın üstünü müşteriye verdik ve gönderdik. Paranın daha sonra sahte olduğunu öğrendik.

Orijinale çok yakın olduğu için parayı ayırt etme imkanımız olmadı. Bankaya gidince paranın sahte olduğunu söylediler. İlçe Emniyetimiz bize kalemler dağıttı. Bu kalemle paranın sahte olup olmadığını tespit etmemizde büyük kolaylık sağlayacaklarını söyleyerek ilçe emniyetine teşekkür etti.

Esnaf Fatih Birincioğlu ise Emniyet teşkilatımızı kutluyorum, Kurban Bayramı'ndan dolayı piyasada para hareketliği olacağından önlem altıklarını ve çok güzel bir çalışma olduğunu söyledi. Bu zaman kadar hiç karşılaşmadıklarını söyleyen esnaf Birincioğlu, hem bilinçlendirmek hemde kullanmasak ta, en azından böyle kötü bir durumla karışılacağımızdan şüphelenmemek için iyi bir çalışma olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel