Sahte MİT'çi doktoru dolandırdı

Samsun'da kendisini MİT görevlisi olarak tanıtıp bir doktoru tehditle dolandırarak yaklaşık 200 bin TL'sini alan 1'i tutuklu 3 kişinin yargılanmasına başlandı. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube M

Sahte MİT'çi doktoru dolandırdı

Samsun'da kendisini MİT görevlisi olarak tanıtıp bir doktoru tehditle dolandırarak yaklaşık 200 bin TL'sini alan 1'i tutuklu 3 kişinin yargılanmasına başlandı. 


Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ortopedi uzmanı olan Opr. Dr. Y.Y.'nin tehdit ve dolandırılıcılık yöntemiyle yaklaşık 200 bin lira parasını alıp, 73 bin liralıkta senet imzalattıkları iddiasıyla yaklaşık 6 ay önce operasyon başlatmıştı. Evinde sahte MİT kimliği, MİT otopark kartı ele geçen V.K.(37) tutuklanırken, K.M.(34) ve M.G.(28) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

1'i tutuklu 3 kişinin Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlandı. Tutuklu sanık V.K. duruşmada hazır bulurken, K.M. ve M.G. duruşmaya katılmadı. Savcı sanıkların birden fazla kişiyle gasp ve V.K.'nin ayrıca resmi evrakta sahtecilik yapmasını göz önünde bulundurarak mahkemenin davaya görevsizlik kararı vermesini talep etti.

 

Mahkeme heyeti de toplanan deliler doğrultusunda görevsizlik kararı vererek davanın özel yetkili mahkeme olan Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel