Sağlıkta şiddete önlem alıyoruz!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorlar başta olmak üzere sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı eğitim, güvenlik görevlisi sayısı artırılması gibi ciddi tedbirlerin alınacağını ve bu konuda kampanya başlatacaklarını söyledi. Sağlıkta Dönüşüm Programı Sa

Sağlıkta şiddete önlem alıyoruz!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorlar başta olmak üzere sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı eğitim, güvenlik görevlisi sayısı artırılması gibi ciddi tedbirlerin alınacağını ve bu konuda kampanya başlatacaklarını söyledi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı Sağlık Hizmetleri Samsun İl Değerlendirme Toplantısı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ başkanlığında Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Bakan Akdağ, sağlıkta dönüşüm programının önemine değinerek, özellikle sağlık sektöründe doktorlar başta olmak üzere sağlık çalışanlarına hasta yakınlarının şiddet uygulamasına karşı alınacak yeni önlemler hakkında bilgi verdi. Dönüşüm programıyla Türkiye'de sağlığın çehresinin değiştiğini, Türkiye'nin sağlıkta geri kalmış bir ülke olma konumunda lider olma konumuna yükseldiğini belirten Bakan Akdağ, Türkiye'nin model bir ülke konumuna geldiğini, ama daha yapılacak önemli çalışmaların olduğuna vurgu yaptı. Akdağ, "Hem erişimi daha kolaylaştıracağız, hem sağlık hizmetlerini daha kaliteli hale getireceğiz. Bu döneme oldukça yüksek çıtayla başlıyoruz. Ama bu çıtayı da aşabilecek azim ve kararlığa sahibiz. Sağlık çalışanlarının sağlıkta dönüşümün ruhunu büyük ölçüde içselleştirdiğini görüyoruz. Sağlık çalışanlarına şükranlarımızı arz ediyoruz" dedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda bakanlık olarak alacakları önlemler hakkında da bilgi veren Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"Bu büyük emeğe asla saygısızlık, haksızlık yapamayız. Zaman zaman sağlık çalışanlarına acil servisler başta olmak üzere sözlü veya fiili şiddet davranışları ile karşılaşıyoruz. Buna asla müsemma etmeyeceğiz. Bu güne kadar her seferinde buna benzer olayların karşısına geçip gerekli tavrımızı gösterdik. Bundan sonra gerek mevzuat düzenlemeleri, gerekse fiili anlamda meseleyi hukuki boyutuyla takip edişimizle bu şiddet eğilimlerinin karşısında olacağız. Sağlık çalışanları Türkiye'de büyük bir iş yükünün altındadır. Çünkü sayımız yetersizdir. Maalesef meslek, başta tabip örgütleri olmak üzere yıllarca doktor, diğer meslek mensubu sayısının artmasına engel olmaya çalıştılar. Büyük bir yanlış yaptılar. Bu büyük hasta yüküyle bugün sağlık çalışanlarının karşı karşıya kalmalarına yol açtılar. Ancak sebep ne olursa olsun büyük bir yük altında, stres altında çalışıyorlar. Bu dönüşüm ruhunun gereği olarak bütün vatandaşlarımıza sağlık hizmetlerini en mükemmel şekilde ulaştırmaya çalışan bir sistemi takdim  ederken, öbür taraftardan bütün vatandaşlarımızdan bu hizmetin gerçek sunucusu olan sağlık çalışanlarına gerçekten anlayışlı davranmalarını istirham ediyorum. Zaman zaman bu şiddet temayülleriyle karşılaşıyoruz. Şiddete sıfır tolerans göstereceğimizin bütün toplumca bilinmesini istiyorum. Bunun için geniş bir kampanya da başlatacağız. Ne acil servislerimizde ne de başka sağlık kuruluşlarımızda asla şiddete müsemma etmeyeceğiz. Bu konuda personellerimizi yeniden eğitiyoruz, güvenliklerimizi, kamera sistemlerimizi güçlendiriyoruz."

Akdağ, sağlık çalışanlarına şiddet konusuna vatandaşların destek olması gerektiğini, kabalık yapan biri varsa toplum tarafından kınanacağını bilmesinin önemli olduğunu kaydetti. Toplantıya, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti milletvekilleri Mustafa Demir, Çağatay Akif Kılıç, Tülay Bakır, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hakkı Yeşilyurt, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, kamu ve özel sağlık kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel