Sağlık çalışanlarına şiddet tüm camiayı etkiliyor

Ordu Tabipler Odası Başkanı Dr. Mithat Yağlı, sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddet olaylarının, tüm sağlık camiasının motivasyonunu olumsuz etkilediğini söyledi.Dr. Mithat Yağlı, son yıllarda sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalan kesim konumund

Sağlık çalışanlarına şiddet tüm camiayı etkiliyor

Ordu Tabipler Odası Başkanı Dr. Mithat Yağlı, sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddet olaylarının, tüm sağlık camiasının motivasyonunu olumsuz etkilediğini söyledi.

Dr. Mithat Yağlı, son yıllarda sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalan kesim konumunda olduğunu belirtirken, yaptığı açıklamada, “Şiddet uygulayan kişiler maalesef elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Bu bizi üzüyor. Son alınan kararlar, yönetmelikler gereği yapılan şiddetler artık cezasız kalmayacak. Biz bu cezaların daha da caydırıcı olmasını istiyoruz.

Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Eğer şiddeti uygulayan cezasız kalırsa bunun önüne geçilme şansı yoktur. Biz adalet Bakanlığı düzeyinde şiddet uygulayan kim olursa olsun cezasız kalmamasını istiyoruz. Sağlık camiası doktor, hemşire ve personeli insan sağlığı için hizmet veriyor. Şiddet uygulayan kişi, kendisine hizmet etmek için uğraşan kişiye şiddet uygular mı? Cezalar ertelenmemelidir, cezasız da kalmamalıdır. Bir hekim arkadaşımız günlük 100 hastaya bakıyor. Sabah böyle bir şiddete maruz kalırsa o 100 hastaya nasıl bakacak. O moral ve psikoloji ile nasıl yardım olacak. Bırakın şiddet görmüş doktoru hemşireyi biz sağlık çalışanlarının da böyle haberler ile psikolojisi, motivasyonu bozuluyor” şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel