"Sağlık Çalışanları İle Yürüyoruz" etkinliği

İlkadım Atletizm Stadyumu'nda düzenlenen etkinlikte, sağlık çalışanları ve vatandaşlar belirlenen güzergahta sağlıklı yaşam için yürüyüş yaptı.Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2014 yılının Sağlık Bakanlığı tarafından, Türkiye S

"Sağlık Çalışanları İle Yürüyoruz" etkinliği

İlkadım Atletizm Stadyumu'nda düzenlenen etkinlikte, sağlık çalışanları ve vatandaşlar belirlenen güzergahta sağlıklı yaşam için yürüyüş yaptı.

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2014 yılının Sağlık Bakanlığı tarafından, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edildiği bildirildi.

Fiziksel aktivitenin her yaşta sağlığa yararlı olduğunun belirtildiği açıklamada, bu nedenle yetişkinlerin haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapması gerektiği, alışveriş merkezlerinde asansör ve yürüyen merdivenlerin kullanılmaması, merdivenlerin tercih edilmesi, otobüslerden erken inilmesi, çocuklarla beraber ebeveynlerin 20 kez zıplamaları, mobil telefon görüşmelerinde yürüyerek konuşmaların yapılması, televizyon kumandasının kullanılmaması, yakın mesafeler için araç kullanılmaması, çocukların dans ve sokak oyunları gibi aktivitelere teşvik edilmesi tavsiye edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel