Rus turizmi bitti şimdi de Araplar…

Trabzon’da Turizm konusunda ne gibi sorunlar yaşanıyor? Turistler en çok neden şikayet ediyor? Bu soruların yanıtını Turizm konusunun Trabzon’daki en yetkili  ismi  Trabzon Turizm İl Müdürü İsmail Kansız cevapladı.Haber 61’in sorularını samimiyetle yanıtl

Rus turizmi bitti şimdi de Araplar…

Trabzon’da Turizm konusunda ne gibi sorunlar yaşanıyor? Turistler en çok neden şikayet ediyor? Bu soruların yanıtını Turizm konusunun Trabzon’daki en yetkili  ismi  Trabzon Turizm İl Müdürü İsmail Kansız cevapladı.

Haber 61’in sorularını samimiyetle yanıtlayan Kansız sorunlara çözüm üretmeye çalıştıklarını belirtirken Trabzon’da turizm alanında yapılan çalışmalar ve turizmin gelişim süreci hakkında da bilgiler verdi.

Trabzon’da turizm alanında yaşanan sorunlar hakkında konuşan Kansız turizme yapılan destekleri de şu şekilde değerlendirdi;

Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi Trabzon’un turizm gelirlerinin azalmasına sebep oldu mu?

Turizm gelirleri ile ilgili Ayasofya’da aldığımız yıllık gelir konusunda bakacak olduğumuz zaman ziyaretçiler daha çok Sümela’ya gittikleri için bir eksi gelir olabilir ama biz müzelere turizm geliri olarak bakmıyoruz. Gelen turist sayısı artışı fazla olduğundan bizim için müze gelirleri haricinde sadece Ayasofya’ya bağlı olarak değil farklı kriterleri esas aldığımızda  bir azalma olduğunu görmedik.

90’lı yıllarda yapılan Rus turizmi yapılan yanlışlar nedeni ile bitti. Şimdi arap turistler kötü muameleye maruz kalıyor. Size ne gibi şikayetler geliyor?

Öncelikle maruz kalıyor diye genelleme yapmamak lazım. Bu konuda ufak tefek konular hariç bize çok büyük olaylar yansımadı. Zaten bu konularda tedbirleri alıyoruz. Hem eğitim anlamında alıyoruz hem de şikayetler geldiği zaman anında değerlendiriyoruz .İlgili tüm kurumlar tarafından değerlendiriliyor . Daha bilinçli hareket ettiklerini ve edeceklerini umuyoruz. Turizm bir hizmet sektörüdür bir eksiklik olduğu zaman bu eksikliğin yerine küskünlük gelir , hizmetinde aradığını bulamayan insan bir daha o yere gelmez , bu yüzden bütün işletmelerimiz bu konuda hassastır ,hassas olmayanlarında cezai durumla karşılaşacaklarını bilmelerini istiyorum. Ve ona göre hareket etmelerini bekliyoruz.

Trabzon turizminde ne gibi sorunlar yaşanıyor, otel konaklama alanında sorunlar şikayetler var mı?

Trabzon turizmine baktığımız zaman konaklama sayısı geçtiğimiz yıllara oranla artıyor.Nitelikli otel sayımızın giderek arttığını görüyoruz. Ekonomide bir kural vardır ‘’iyi olan mal kötü olan malı eler’’. Biz şimdi Trabzon’da yapılan ve yapılmakta olan otellerle beraber  hizmette kaliteyi arttırdığımızda geliş tercihini yapan insanlar sadece doğa için gelmiyorlar sadece yayla turizmi içinde gelmiyorlar. Geldikleri yerde konforlu bir hayat beklentisi içinde gelenler var. Bizde onlara kaliteli hizmeti sunduğumuzda bekleyenler doğayı kültürü denizi yaylayı standardın işçinde yaşamak isteyenler onları bulduklarında daha fazlada gelecektir. Yaz aylarında zaten doluluk oranında hiçbir sıkıntımız yok.

Turizm alanlarımızı yeteri kadar tanıtabildiğimizi düşünüyor musunuz?

Dünya’da ki bütün fuarları takip ediyoruz. Gidebildiklerimize gidiyoruz gidemediklerimizi proşürlerimizle cdlerimizle yayınlarımızla internet yoluyla destekleyerek Trabzon’u tanıtıyoruz.

Trabzon’u tanıtmak sadece devletin işi değil tabi ki. Turizm ile ilgilenen herkesin önce kentimizi sonra işletmesini tanıtması lazım. Böylece tanıtım ayarının da sağlam yapılmış olması söz konusu olur. Sadece devletten beklenmemeli her şirket kendi adına tanıtımını yapmalı.

Bakanlığımız kültür ve turizm yatırımlarına mali maddi ve teknik yardım sağlıyor mu?

Oldukça sağlıyor. Bugün Sümela’da , Kızlar Manastırın’da , Müzelerde yer alan tarihi eserlerin yeniden turizme kazandırılması konusunda  bakanlığımız Trabzon’a  çok önemli desteklerde bulunuyor. Bizler  bu işlerin organizasyonunu yapıyoruz. Bizim bakanlığımız bu altyapı çalışmalarına çok iyi derecede destek veriyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel