Rus elçi TTSO'yu ziyaret etti

  Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov, TTSO’yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştü. TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, oda olarak Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğu ile çok yakın

Rus elçi TTSO'yu ziyaret etti

 

 Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov, TTSO’yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştü. 

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, oda olarak Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğu ile çok yakın ilişkide olduklarını belirterek iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi olmasında ve karşılıklı ticaretin geliştirilmesinde konsolosluğun verdiği desteklerin büyük rolü olduğunu söyledi.

Rusya Federasyonu’nda çeşitli odalarla işbirliği protokolleri imzaladıklarını kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, “Amacımız iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yanı sıra sosyal ve kültürel ilişkilerin de geliştirilmesidir. Buna büyük önem veriyoruz. Rusya ve Türkiye arasındaki ticari potansiyelin daha büyük olduğunu düşünüyoruz ve amacımız bu potansiyeli daha yukarılara taşımaktır. Bu iş ilişkilerinin geliştirilmesinde hem Odamıza hem de Başkonsolosluğumuza görev düşüyor. Birlikte çalışarak bu ilişkileri daha ileriye götürebiliriz” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, ülkeler arasındaki pozitif siyasi görüntülerin ticari ilişkileri ileri götürdüğünü ama bu ilişkilerin negatif olması durumunda bile ticaretin bundan olumsuz etkilenmemesi gerektiğini ifade ederek Başkonsolos Talanov’a görevinde başarılar diledi.

Başkonsolos Dmitry Talanov da Trabzon’a yılın Nisan ayında gelerek göreve başladığını söyledi.

Türkiye ve Rusya arasındaki ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çalışacaklarını dile getiren Başkonsolos Talanov, “İşbirliği yaparak ticareti ve ikili ilişkilerimizi daha ileri bir seviyeye taşıyabiliriz. Ben Rusya Federasyonu Başkonsolosu olarak ticaret ve bunun yanı sıra diğer ilişkilerimizi de daha ileriye götürmek üzere burada görev yapıyorum ve bu anlayışla elimden gelen gayreti göstereceğim” diye konuştu.

Başkan Hacısalihoğlu ve Başkonsolos Talanov ziyaretin anısına birbirlerine çeşitli hediyeler verdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel