RTEÜ'de rektörlük seçimi yapıldı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın istifasının ardından yeni rektörün belirlenmesi için bugün seçime gidildi.Seçimde YÖK tarafından atanan Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu, Prof. Dr. Osman Karamus

RTEÜ'de rektörlük seçimi yapıldı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın istifasının ardından yeni rektörün belirlenmesi için bugün seçime gidildi.

Seçimde YÖK tarafından atanan Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu, Prof. Dr. Osman Karamustafa, Prof. Dr. Orhan Karslı, Prof. Dr. Selamı Şaşmaz, Prof. Dr. Metin Feyizoğlu, Prof. Dr. Osman Birol Özgümüş, Prof. Dr. Ekrem Algül, Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural ve Prof. Dr. Hasan Efe rektörlük için yarıştı.

338 Öğretim Üyesi’nin oy kullandığı seçimde Hüseyin Karaman 197 oy, Orhan Kemal Tavukçu 105 oy, Selamı Şaşmaz 2 oy alırken, diğer adaylar bir oy aldı. 5 oy ise geçersiz sayıldı. YÖK’ün en yüksek oy alan Hüseyin Karaman, Orhan Kemal Tavukçu ve Selami Şaşmaz’ın isimlerini önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı’na sunması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu üç isimden birini Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü olarak atayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel