Rize'yi turizmde yaylalar taşıyor

Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Doğu Karadeniz'de yaylaların turizmde önemli yer tuttuğunu, başta Ayder olmak üzere yaylaların çok sayıda turiste ev sahipliği yaptığını söyledi. Hocaoğlu, yaptığı açıklamada, bu yılın ilk altı ayında 350 bin

Rize'yi turizmde yaylalar taşıyor
Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Doğu Karadeniz'de yaylaların turizmde önemli yer tuttuğunu, başta Ayder olmak üzere yaylaların çok sayıda turiste ev sahipliği yaptığını söyledi.
 
Hocaoğlu, yaptığı açıklamada, bu yılın ilk altı ayında 350 bin turistin Rize'ye geldiğini, bunun 30 binini yabancı ziyaretçilerin oluşturduğunu belirtti.
 
Ramazan ayı olmasına rağmen yaylalarda yerli ziyaretçi hareketliliğin devam ettiğini ifade eden Hocaoğlu, ''İç turizmde insanlar yine bölgeyi tercih ediyor. Yaylalarda hava çok güzel, mikroklima diyebileceğimiz bir ortam var. Ziyaretçiler insanı bunaltmayan bu havada doğayla içiçe olabilme imkanı buluyor. Tatil dinlenmek, yorgunlukları atmaksa bunun için en uygun yerlerinin başında Ayder ve yöremizdeki yaylalar geliyor'' dedi.
 
Geçmişte yaylaların sadece yaz aylarında tercih edildiğini vurgulayan Hocaoğlu, ''Helikopterli kayak kış aylarının vazgeçilmezi oldu. İkizdere ve Ayder yaylasındaki kaplıcalar termal turizmin, sağlık turizminin artmasını sağladı. Kaplıcaların Karadeniz Bölgesi'nde sadece Rize'de bulunması bölgenin turizm potansiyelini artırıyor. Bölgede yapılan şenlikler farklı etkinlik arayanların gözdesi haline geldi. Doğu Karadeniz turizmde yoluna kesintisiz devam ediyor. Foto safari, kuş gözlemciliği, endemik bitki incelemesi, rafting, dağ yürüyüşü, kamp kurma gibi birçok alternatif turistlerin ilgisini artırıyor'' diye konuştu.
 
Doğu Karadeniz'de turizm hareketliliğinin arttığını, insanların deniz, kum, güneş tatil anlayışından çıkmaya başaldığını kaydeden Hocaoğlu, şöyle devam etti:
 
''Özellikle Rize 2009 yılında yılda 300 bin turisti ağırlarken bu yıl ilk ay 6 itibariyle 350 bini aşan ziyaretçi ağırladık. Bunun yaklaşık 30 bini yabancı ziyaretçi. Son yıllarda özellikle körfez ülkelerinin yoğun ilgisiyle karşı karşıya kaldık. Özellikle Arap turist sayısında geçtiğimiz yıllara oranla 3-4 kat artış söz konusu. Yıl sonu itibariyle yerli ve yabancı 600 bin ziyaretçi ağırlayacağımızı tahmin ediyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel