Rize'ye Salarha tüneli projesi

Rize Şehir Merkezi ile önemli bir nüfusa sahip olan ve şehirleşmeye müsait arazilere sahip Salarha Vadisi’ni birbirine bağlayacak olan Salarha Tüneli için ilk ciddi adımlar atıldı.Güney Çevre Yolu projesine dahil edilmek istenen Salarha Tüneli ile ilgili

Rize'ye Salarha tüneli projesi

Rize Şehir Merkezi ile önemli bir nüfusa sahip olan ve şehirleşmeye müsait arazilere sahip Salarha Vadisi’ni birbirine bağlayacak olan Salarha Tüneli için ilk ciddi adımlar atıldı.

Güney Çevre Yolu projesine dahil edilmek istenen Salarha Tüneli ile ilgili Karayolları Trabzon 10. Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil ve beraberindeki teknik heyet konuyla ilgili olarak Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı makamında ziyaret ettikten sonra tünelin yapılması düşünülen alternatif bölgelerde incelemelerde bulundular.
 Yapılan teknik incelemeler sonucunda Aralık ayı içerisinde tünel güzergahının tespit edilmesi bekleniyor. Tünelin dahil edilmesi planlanan 8.5 km uzunluğundaki Güney Çevre Yolu için başlatılan kamulaştırma çalışmaları sürüyor.
 Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Salarha Tüneli’nin Rize’nin gelişmesinde büyük önem taşıdığını belirterek, “Şehrimiz dağla deniz arasında şıkışması beraberinde bir çok problemi getiriyor. Şehrimizde ciddi bir trafik sorunu var. Halen şehir içinde atölyeler var. Yeni konut yapılacak araziler çok az ve arazi fiyatları çok yüksek. Salarha Vadisi ise sanayi işletmelerinin ve toplu konutların yapılabileceği geniş arazilere sahip. Bugün şehir merkezinden Salarha Vadisi’ne 15-20 dakikada gidiliyor. Bu tünel yapıldığında ise 2.5 dakikada gidilecek” dedi.

Bakırcı, tünel uzunluğunun 2.5 veya 3 kilometre civarında olacağını belirterek “Tünelin yapılacağı noktaya göre uzunluk değişir. Biz diğer mahallelerimize göre daha az gelişen Çarşı, Yeniköy ve Tophane mahallelerinin gelişmesini hızlandırmak için tünele Hamam Deresi’nden girilmesini ön görüyoruz. Tünelin ve Güney Çevre Yolu’nun tamamlanması durumunda şehir trafiği rahatlayacaktır. Şehirleşme sorunları artan değil azalan bir il olacağız. Emlak fiyatlarında da ciddi bir düşüş yaşanacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel