Rize'ye 5 milyon TL ödenek

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), selin vurduğu Rize'ye hasarların giderilmesi ve vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması için 5 milyon lira acil yardım ödeneği gönderdi.Aşırı yağışlar sonucu yaşanan sel sebebiyle oluşan ha

Rize'ye 5 milyon TL ödenek

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), selin vurduğu Rize'ye hasarların giderilmesi ve vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması için 5 milyon lira acil yardım ödeneği gönderdi.

Aşırı yağışlar sonucu yaşanan sel sebebiyle oluşan hasar, AFAD tarafından tespit edildi. Rize, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin illerinden 50 kişilik teknik personelin çalışmalarıyla yapılan hasar tespitinin ardından gerekli yardımlar koordine edildi. Yapılan tespitlerde Rize ili merkez ilçesine bağlı 25 mahalle ile merkez ve Kalkandere ilçelerine bağlı 45 belde/köy olmak üzere toplam 70 yerleşim yerinde, yaklaşık 700 konut/işyeri/resmi binanın bulunduğu alanlarda heyelanın etkili olduğu belirlendi.

62 KONUT VE İŞ YERİ TAŞINACAK

142 konutun bulunduğu alanda önlem yapısının (istinat duvarı, drenaj vb.) yapılması, alınabilecek önlemlerle korunamayacak durumdaki 62 konut ve 2 işyerinin afet riski taşımayan başka bir alana nakli uygun bulundu.

Rize Belediyesi, merkez ilçeye bağlı Çaykent ve Muradiye beldeleri, Derepazarı ve Kalkandere ilçeleri belediyesi, Kalkandere ilçesine bağlı Yolbaşı beldesi sınırları içerinde meydana gelen hasarlar da (kanalizasyon, içme suyu, yol, menfez, istinat duvarı) yaklaşık 11 milyon TL tutarında hasar tespit edildi.

Rize Valiliği'nin teklifi ve başkanlığın talebi üzerine afetzede vatandaşların vergi borçlarının ve taksitlerinin ertelenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı çıkarılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler