Rize'nin işgalden kurtuluşunun 95.yılı

Kutlama törenleri, Cumhuriyet Meydanın da Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran ve vatandaşların kat

Rize'nin işgalden kurtuluşunun 95.yılı

Kutlama törenleri, Cumhuriyet Meydanın da Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran ve vatandaşların katıldığı kutlama törenlerinde, ilin düşman işgalinden kurtuluşunun temsili olarak canlandırıldı. Rizeli tiyatrocuların yaptığı bu gösteride kuru sıkı silahlar ve tahta tüfekler kullanıldı. Temsili kurtarılış sonrasında Rize Valisi Nurullah Çakır, milis kuvvetlerinin verdiği Türk bayrağını öperek aldı. Halk oyunu ekiplerinin gösterisiyle devam eden kutlamalarda Rize Valisi Nurullah Çakır ve protokol üyeleri de horon halkasına girerek bir süre horon tepti.
 
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, törende yaptığı konuşmada, "Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutladığımız bugünde Rizelilerin törene büyük ilgi göstermesi memnuniyet vericidir. Bugün Anadolu'yu bize vatan yapan büyük ecdadımıza şükran borçluyuz. Sarıkamış Dağları'nda Yemen Çölleri'nde savaşan Rizeli adsız kahramanlarımızın davranışlarını gençlerimiz örnek almalıdır. Bu kahramanlarımızın topraklarımız için verdiği mücadele emsalsizdir. Ecdadımızın yadigarını iyi korumak, Türkiye ve Rize için elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerekiyor." dedi.
 
Törende, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören boyunca il protokolü ayakta gösterileri takip ettiği görüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel