Rizeliler PKK'lı numarasını yiyor

Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Rizeliler’in telefonla PKK’ya yardım ve yataklık yaptıkları suçlaması ile dolandırılmalarını anlamakta güçlük çektiğini söyledi.Rize İl Genel Meclisi Başkanı Rahmi Metin Başkanlığı’nda toplanan İl Genel Meclisi’nin

Rizeliler PKK'lı numarasını yiyor

Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Rizeliler’in telefonla PKK’ya yardım ve yataklık yaptıkları suçlaması ile dolandırılmalarını anlamakta güçlük çektiğini söyledi.
Rize İl Genel Meclisi Başkanı Rahmi Metin Başkanlığı’nda toplanan İl Genel Meclisi’nin bugünkü konuğu Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş oldu. Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Rize’de kişiye karşı işlenen suçlarda en yüksek oranın telefon yoluyla işlenen dolandırıcılık vakaları olduğunu belirterek, özellikle Rizeliler’in PKK’ya yardım ve yataklık yaptıkları tehdidine inanmalarını anlamakta güçlük çektiğini belirtti. Demirtaş, “Rize’de kişiye karşı işlenen suçların başında telefonla dolandırıcılık geliyor. Tüm uyarılarımıza ve çalışmalarımıza rağmen telefonla dolandırıcılık hadisesi devam ediyor. Rize’de PKK’ya yardım ve yataklık suçlaması ile vatandaşlar, Merkez Polis Amirliği’nden ‘Komiser Hüsamettin’ diye aranıyor. Aranan şahıslara sahip oldukları cep telefonundan Doğu Anadolu’da bir telefonun arandığı ve bu telefonla aranan şahısların terör olayına karıştığı anlatılıyor. Soruşturma için aranan şahıstan cep telefonu ile kontör karşılığı para göndermesi isteniyor. Rizeliler’in bu dolandırıcılık numarasına kanmasını anlamıyorum. Rizeli’nin PKK’ya yardım ve yataklıktan endişe duyup da böyle bir tehdide cevap vermesi anlaşılır değil. Çok trajik komik olaylar var. Çok üst düzeydeki insanlar bu oyuna geliyor. Bu dolandırıcılara 3 bin TL ödeyen bir belediye başkanımız bile var. Bu yolla ilimizde 2010 yılı içerisinde gerçekleştirilen dolandırıcılıkla elde edilen maddi miktar 70 bin TL’nin üzerinde” dedi.

RİZE’DE KIZLAR TEŞEBBÜS, ERKEKLER İSE GERÇEKTEN İNTİHAR EDİYOR
Demirtaş Rize’de bayanların intihar girişiminde bulunduğunu, erkeklerin ise gerçekten intihar ettiğine dikkat çekerek, “Rize’de intihar girişimi de yüksek seviyede. İntihara teşebbüs olayının tamamı bayanlardan oluşuyor. İntihar edenlerin tamamı da erkeklerden oluşuyor. Yani erkekler ölmek istediği zaman ölüyor. Erkeklerde numaradan teşebbüs yok. İntihara teşebbüs eden bayanların tamamı 16-27 yaş grubu içerisinde. İlacı içip kendisini ortaya atıyor. Hastaneye kaldırılıp kurtuluyor. Bunun sebebi de evin içerisinde kendisine dikkat çekilmesini sağlamak” diye konuştu.
Demirtaş, Rize’de göreve geldikten sonda yaptığı çalışmalar ve projelere de değinerek “Bunlardan birisi olan MOSEBE sisteminin kurulmasını sağladık. O dönemde yaptığımız çalışmada MOSEBE kamerası koyulması gereken 120 nokta belirlemiştik. Ama bunlardan ancak 60'ına kamera yerleştirebildik. Suç ve suçlu ile daha iyi mücadele etmek için diğer belirlenen yerlere de kamera yerleştirilmesi faydalı olacaktır. Çayeli ve Pazar ilçelerinde kurulan MOBESE de faaliyete geçmek üzere. Araç gerecimizi önemli ölçüde yeniledik. Emniyet müdürlüğü binası ile polisevinin yapılması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kısa bir süre içinde bu çalışmalarımızı hayata geçireceğiz. 3-4 yıl öncesine kadar mafya yapılanması ve sokakta yaşayan çocuklar ile ilgili şikayetler vardı. Ancak yapılan çalışmalarla bunların önüne geçildi. Okul polisliği faaliyetleri ile okul önlerindeki suçların da önemli ölçüde önüne geçtik. Polis Okulumuz hayata geçme aşamasında. Okulun 250 öğrencisi Kırşehir'de misafir öğrenci olarak eğitime yılı başında eğitime başladı. Okula gelecek yıl da 250 öğrenci daha alınarak 500 öğrenciye ulaşılacak. Okulun kapasitesi bin öğrenci almaya müsait. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda kapasitesinin artması da gündeme gelebilir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel