Rizeliler isyan etti

  Rize’de son olarak 1978 yılında kutlanan 1 Mayıs’ın ardından 35 yıl sonra ilk kez kutlama gerçekleştirildi. Türkiye Gençlik Birliği ile Tek Gıda- İş Sendikası, Eğitim- İş, Genel Sağlık- İş, Derelerin Kardeşliği Platformu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumh

Rizeliler isyan etti

 

 

Rize’de son olarak 1978 yılında kutlanan 1 Mayıs’ın ardından 35 yıl sonra ilk kez kutlama gerçekleştirildi. Türkiye Gençlik Birliği ile Tek Gıda- İş Sendikası, Eğitim- İş, Genel Sağlık- İş, Derelerin Kardeşliği Platformu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi ve İşçi Partisi’nin desteği ile Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlamalara yaklaşık 200 kişi katıldı. Kutlamalar sırasında 'Milli içeceğimiz ayran değil, çaydır' pankartı açıldı.
 
Kutlamada konuşan CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya da alandaki pankarta atıfta bulundu, "Başbakanımız rakı milli ürün değil, ayrandır diyor. Bizim milli ürünümüz çaydır, Başbakan bunu dahi diyemiyor, korkuyor" dedi.

Sivil toplum örgütleri temsilcilerinin konuşmalarının ardından 'Birleşe birleşe kazanacağız' sloganları atan grup daha sonra dağıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler