Rizeli Tatlıtürk davası TBMM’de

Rize'nin İyidere ilçesinde Güreş Eğitim Merkezi'nde rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 14 yaşındaki Rıfat Tatlıtürk'ün ölümü, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu tarafından incelemeye alındı.Rize İyidere ilçesinde 2008 yılında Gür

Rizeli Tatlıtürk davası TBMM’de

Rize'nin İyidere ilçesinde Güreş Eğitim Merkezi'nde rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 14 yaşındaki Rıfat Tatlıtürk'ün ölümü, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu tarafından incelemeye alındı.

Rize İyidere ilçesinde 2008 yılında Güreş Eğitim Merkezi'nde bulunduğu sırada rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 14 yaşındaki Rıfat Tatlıtürk'ün, 2011 yılında İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından verilen, "kişinin ölümünün künt kafa travmasına bağlı epidural kanama ve gelişen komplikasyonlardan ileri geldiği oy birliği ile mütalaa olunur" raporu ile aldığı bir darbe sonucu hayatını kaybettiği kesinlik kazanmıştı.
 
Rıfat Tatlıtürk'ün babası Halim Tatlıtürk'ün 2008 yılında, oğlunun ölümünün aydınlatılması, ihmali bulunanların yargılanması için başlattığı hukuk mücadelesi henüz sonuç vermedi.
 
Baba Tatlıtürk oğlunun ölümünün aydınlatılması için Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu'na dilekçe verip yardım talebinde bulunarak Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın bir Rize ziyareti sırasında konuyu Başbakan'a da iletmişti.
 
Tbmm İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer baba Tatlıtürk'e bir mektup yazarak konu hakkında inceleme başlattıklarını, Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'na konuyla ilgili yazı yazılarak bilgi istendiğini belirtti. Tatlıtürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Aradan yıllar geçmesine rağmen halen oğlumun nasıl öldüğü aydınlatılmadı.
 
Benim tek isteğim oğlumun nasıl öldüğünün ortaya çıkartılması ve sorumlular varsa yargı önünde hesap vermeleridir. Öğretmenlerin ve çok sayıda öğretmenin nezaretinde bulunan oğlumun kafatası çatlayacak ölçüde darp görmüş.
 
Bunu hiç mi kimse görmedi. Görenler neden konuşmuyor. Bu işin üzeri neden örtülmeye çalışılıyor. Ben oğlunu kaybetmiş bir babayım. Artık dayanacak gücüm kalmadı" dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler