Rizeli öğrencilerden protesto

Rize'de bir grup öğrenci, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru kitapçığında şifreleme iddialarını protesto etti. Öğrenciler tepkilerini "Şifreleri kırdık, üniversiteli olduk!" sloganlarıyla dile getirdi.Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup öğrenci a

Rizeli öğrencilerden protesto

Rize'de bir grup öğrenci, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru kitapçığında şifreleme iddialarını protesto etti. Öğrenciler tepkilerini "Şifreleri kırdık, üniversiteli olduk!" sloganlarıyla dile getirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup öğrenci adına açıklama yapan Hayrullah Öz, şifre polemiklerine son verilmesini istediklerini belirterek, ''Öncelikle ÖSYM kurumuna, sonra da tüm Türkiye'ye sesleniyoruz. Şifreleme iddialarına tatmin edici bir açıklama istiyoruz. ÖSYS'nin böyle bir açık vermesini kınıyoruz.'' dedi.

Önceki yıllara nazaran artırılan güvenlik önlemlerine rağmen böyle bir açık verilmesini anlamadıklarını ifade eden Öz, ''Aklımıza şu geliyor. Bu kadar güvenlik önlemi olmayan yıllarda yapılan sınavlar sonucunda statü sahibi olan insanlar, haksızlıkla mı gelmiştir? 26 Mart'ta arama motorunda en fazla 'mod ve medyan' aranmış. Bunu arayan gençler, bu şifre ile ne yaptılar. Bunu öğrenmek istiyoruz.'' diye konuştu.

Pankart açan ve ÖSYM aleyhine slogan atan gençler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler