Rizeli öğrenciler Çanakkale yolunda

 Gezici Başöğretmen Ziya Mollaibrahimoğlu anısına, Kalkandere Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Kardeşliği Yürütme ve Yayma Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 46 kişilik öğrenci kafilesi Rize Valisi Nurullah Çakır’ında katıldığı bir törenl

Rizeli öğrenciler Çanakkale yolunda

 

Gezici Başöğretmen Ziya Mollaibrahimoğlu anısına, Kalkandere Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Kardeşliği Yürütme ve Yayma Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 46 kişilik öğrenci kafilesi Rize Valisi Nurullah Çakır’ında katıldığı bir törenle Kalkandere Hükümet Konağı önünden Çanakkale’ye uğurlandı.
 
Uğurlama töreninde konuşan Vali Çakır çok anlamlı bir seyahate çıkan çocukları yolcu etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek; “Hem izafe edilen isim, hem de sizlerin burada idarecisiyle, yerel yönetimiyle, özel sektörüyle ve sivil toplum kuruluşlarıyla göstermiş olduğunuz birliktelik bu projeye çok büyük bir anlam katıyor. Bu anlamlı geziye katılan çocuklarımız, bir taraftan Türk Milletinin tarihte yeniden var oluşunun, büyük bir birliktelik örneği göstererek yeniden ayağa kalkışının yaşandığı yerleri görme şansını yakalayacak. Bir taraftan da Çanakkale’yi görerek millet olmanın, var olmanın ne anlama geldiğini bilme ve bu duyguyu hissetme imkanını bulmuş olacaklar. Hissederek öğrenmenin yeri başka” şeklinde konuştu.
 
Vali Çakır, organize edilen bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, öğrenci kafilesinin sağ salim Çanakkale’ye gidip, ilçelerine geri dönmeleri temennisinde bulundu ve seyahatleri süresince Çanakkale şiirini ezberleyenlere dönüşlerinde sürpriz hediyeler verileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel